files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa kultúrne vyžili na dvore za vinárňou

 


Počas prvého augustového týždňa to v Michalovciach žilo kultúrou.  Utorok sa pár krokov od námestia premietalo v letnom kine, v stredu sa hralo divadlo, počúvala hudba a michalovský autor kníh čítal zo svojej tvorby. Pod obe akcie sa podpísalo občianske združenie Medias Res.

 

Letné kino v rekordnom počte

V utorok sa na dvore za Starým sudom (vinárňou) konala akcia s názvom Letné kino, na ktorej sa premietal film Útek do divočiny (Into the wild). Vstupné bolo nižšie než v michalovskom kine, len 1 euro. Ľudia prišli v hojnom počte. Na sociálnej sieti sa OZ Media Res vyjadrilo k podujatiu pozitívne:,, OZ Medias Res ďakuje všetkým, ktorí sa zúčastnili letného kina a premietania filmu Into the wild v takom rekordnom pocte. Potešilo nás to!“

 

Divadlo na dosah

V stredu sa na rovnakom mieste uskutočnil špeciálny kultúrno-umelecký večer. V rámci neho mohli ľudia vidieť divadlo, ale aj vypočuť si poéziu a hudbu. Cena vstupného bola nižšia ako vstupenka do divadla a kultúry tu bolo vraj oveľa viac. Divadelnú scénu zastupoval divadelný súbor Milénium z Košíc. Predstavil sa s divadlom jedného herca s dvoma divadelnými predstaveniami. Ľudia si pochvaľovali aj to, že nemuseli prísť oblečení ako do divadla, a predsa  mohli byť  v ňom prítomní. ,,Divadlo hrané von je skvelé,“ hodnotila študentka Janka. Milovníci divadla, ale aj tí, ktorí ho rázne odmietali kvôli etikete, si v ten večer pozreli predstavenie s názvom Zajtra je môj deň. Išlo o situačnú komédiu od Jána Snopku v úprave Michala Kopinu. Michalovčania sledovali tiež dramatizáciu poviedky Soľ a tabak.

 

Autor kníh čítal svoju tvorbu

Medzi publikom vládla príjemná atmosféra . ,,Ľudia sa navzájom nevyrušovali, aj keď sa program odohrával vonku,“ dodal jeden z účastníkov. Disciplinované publikum bolo aj poriadne hlučné, keď odmeňovalo účinkujúcich potleskom.  Umelecký večer doplnil prozaik a poet pochádzajúci z Michaloviec. Autora píšuceho pod pseudonymom EREMITA mohli čitatelia konečne odhaliť. Predniesol niekoľko svojich básni o živote a láske. Prestávky medzi jednotlivými vystupujúcimi tvorila kultúrna vložka talentovaného gitaristu Martina Bertiča z Michaloviec. Kultúrne vyžití Michalovčania odchádzali pred polnocou.

Veronika Cholewová

 FOTO: Selepková



Uverejnené: 09.08.2011 10:22:36 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.