files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nespočetné množstvo opráv

Bývalé Pozemné stavby dali súčasnú Mestskú športovú halu do užívania v roku 1988. Za ten čas vybrané firmy vykonali v tomto michalovskom športovom zariadení nespočetné množstvo opráv. V socializme sa totiž nepozeralo na kvalitu odvedenej práce, ale len na termíny dokončenia.

Hrozil pád

       Už po piatich rokoch začala zatekať strecha. Robili sa len drobné opravy. Preto nečudo, že pred desiatimi rokmi bola v hale havarijná situácia. Trebárs účastníci súťaží v malom futbale dali po bokoch palubovky vedrá, do ktorých kvapkala voda. Horšie to bolo v prípade intenzívnejšieho dažďa. Vtedy sa celá hracia plocha ocitla pod vodou. Chátrali aj sociálne zariadenia, šatne, chodby či vestibul. Pred šiestimi-siedmimi rokmi sa hovorilo, že keď sa športový stánok nevynoví, tak jednoducho spadne.


Viac ako 900-tisíc eur

         Situácia sa začala výrazne meniť pred necelými piatimi rokmi. Samospráva na čele s primátorom Viliamom Zahorčákom si vysúkala rukávy a pustila sa do rozsiahlych opráv. Vynovila strechu, vestibul, priečelie, sociálne zariadenia, šatne. V súčasnosti zatepľuje severnú a západnú časť haly. Murujú sa okná poškodené vandalmi. Nový šat dostáva zadná časť objektu. Za doterajšiu rekonštrukciu mesto zaplatilo viac ako 900-tisíc eur.  V júli sa novým nájomcom zariadenia stala súkromná spoločnosť Winland. Sponzor mužského hádzanárskeho klubu. Vymení palubovku, zrekonštruuje osvetlenie. Vybuduje miestnosti pre lekárov, trénerov, rozhodcov a novinárov.  MŠH opäť o čosi „zmodernie.“

Nové Michalovce

       Pôvodne mala byť športová hala súčasťou väčšieho športového komplexu (okrem nej sa stihol postaviť už iba zimný štadión). Mali v ňom však byť aj ďalšie zariadenia - nový futbalový štadión a nová krytá plaváreň. Išlo o súčasť projektu rozsiahlej výstavby Sídliska SNP, na ktorom malo žiť 40-tisíc obyvateľov (tzv. nové Michalovce). Po zmene politického systému ale tieto veľkolepé plány upadli raz a navždy do zabudnutia. Halu mal kedysi v prenájme mužský hádzanársky klub Zempmilk. Potom ju na skoro šesť rokov prevzali basketbalové kluby 1.BK a 1.BK-D.

                                                                                         (jan)



Uverejnené: 06.08.2011 20:50:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.