files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand ulovil Mariána Huňadyho

Funkcionári Hc winLand opäť zalovili v stojatých extraligových vodách. Do kádra trénera Pavla Jana totiž putuje ďalší hráč s reprezentačnými skúsenosťami Marián Huňady. Prešovský odchovanec podpísal s extraligovým nováčikom zmluvu na jeden rok s následnou opciou.

 

Káder už uzavretý
Po pivotovi Gécim, krídlach Urbanovi, Miňovi, Tribulovičovi, spojkách Holdošovi, Sadovom, Sviridovičovi a Kučerovi získal ambiciózny extraligový nováčik deviatu posilu. "Marián Huňady je hráč s reprezentačnými skúsenosťami a taký sa nám do kádra veľmi hodí. Navyše je to ľavák, ktorých je vždy málo," skonštatoval tréner Hc winLand Pavol Jano. "Teraz máme v tíme troch ľavákov a pravú stranu dobre obsadenú. Príchodom Huňadyho považujem káder tímu za uzavretý," následne dodal Jano.



Michalovce boli najrýchlejšie
Samotná ľavoruká spojka neskrývala po podpise zmluvy spokojnosť. "Do Michaloviec ma pritiahol ambiciózny projekt, ktorý mi predstavili funkcionári klubu. To ma presvedčilo, že Michalovce sú pre mňa výborná adresa," povedal po podpise zmluvy odchovanec prešovskej hádzanej, ktorý po predminulej sezóne odišiel do nemeckého druholigového TSV GWD Minden. V tomto klube bol v lanskej sezóne s 87 gólmi štvrtým najlepším strelcom. "V Mindene som mal podpísanu zmluvu na dva roky. Bola v nej však opcia, že v tom prípade, keď nepostúpime do bundesligy si môžem hľadať nový angažmán," zdôraznil Huňady. Jeho klub skončil v tejto sezóne v Severnej skupine II. Nemeckej ligy na druhom mieste, len o bod za priamo postupujúcim Hildesheimom. Následny neuspel ani v baráži s Huttenbergom (doma 29:25, vonku 19:30) a definitívne si tak zavrel dvere do bundesligy. "Druhý rok v druhej lige som už nechcel absolvovať. Ponuka Hc winLand bola najrýchlejšia a najkonkrétnejšia a tak som tu," dodala 191 cm vysoká pravá spojka.

Hc winLand už dnes v Tatabányi
Nová posila už absolvovala so zverencami trénera Jana včerajší tréning a dnes odcestovala do Maďarska, kde sa winLand stretne o 18.00 s Tatabányou. Zajtra o 10.30 majú zase Michalovčania na pláne stretnutie s Ferencvárošom Budapešť.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.08.2011 13:30:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.