files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ivan Boržík : Chceme hrať pekný hokej, aby sme potešili divákov

Opora zadných radov Dukly sa teší, že po viacerých rokoch v zahraničí, mohol absolvovať letnú prípravu s kolektívom. Po minuloročnej žltačke dúfa, že sa jemu ako aj celému kolektívu budú vyhýbať zranenia, či choroby. Podľa jeho slov by sa mužstvo mohlo pohybovať v horných častiach tabuľky a robiť divákom Dukly radosť.

Minulú sezónu si predstavoval inak

V minulej sezóne bol Ivan Boržík až do decembra oporou družstva HK Dukla. Potom ho zasiahla rovnako ako jeho desať spoluhráčov žltačka a vedel, že si od hokeja na dlhšiu dobu oddýchne. „Minulú sezónu som si predstavoval naozaj inak. Vrátil som sa po jedenástich rokoch a chcel som mužstvu pomôcť svojou hrou aj skúsenosťami,“ povedal o minulej sezóne kremenitý bek. Do prepuknutia žltačky najvyťaženejší obranca ešte pomohol aj keď už cítil príznaky choroby v zápase s Prešovom. „Cítil som sa mizerne. Bolel ma ako, by som to povedal „celý človek“. No chcel som pomôcť mužstvu, pretože nás aj tak bolo už dosť málo. Nakoniec sa to podarilo,“ vrátil sa Boržík k svojmu poslednému zápasu v minulej sezóne. Hneď po tomto zápase bol obranca Dukly spoločne so svojimi ďalšími spoluhráčmi hospitalizovaný na infekčnom oddelení, kde strávil niekoľko týždňov.

Po dlhšej dobe príprava s mužstvom

Letnú prípravu na suchu nemá rád ani jeden hokejista. Hráči však vedia, že práve z tejto fyzickej prípravy budú načerpávať sily počas celej sezóny.  „Každý hráč, si uvedomuje, že práve z tejto časti prípravy bude počas celej sezóny ťažiť. Prvá časť prípravy bola naozaj tvrdá. Tréneri sa nám ju snažili spestriť, nabehali sme veľa kilometrov, používali sme bicykle, raz, dvakrát za týždeň navštívili posilňovňu,“ podotkol Boržík o prvej fáze prípravy, ktorú mužstvo HK Dukla absolvovalo počas mája a júna. Opora Dukly sa pred začiatkom minulej sezóny vrátila po jedenástich rokoch strávených v zahraničí do svojho materského klubu. Počas rokov strávených v cudzine tak musel Boržík absolvovať prípravu na suchu sám, bez svojich spoluhráčov. Môže teda povedať či sa hráčovi trénuje v takýchto podmienkach lepšie samému, alebo v kolektíve. „Po dlhšej dobe som sa opäť v lete pripravoval s mužstvom a môžem potvrdiť že aj ten najtvrdší tréning sa ľahšie znáša v kolektíve,“ jasne odpovedal Boržík.

Chcú potešiť divákov

Letná príprava bola rozdelené na dve časti. Prvá časť, ktorú mužstvo absolvovalo na suchu sa skončila na konci júna. Teraz na hráčov Dukly čaká druhá časť, v ktorej už vykorčuľujú na ľad. „Na ľad sa už veľmi teším. V momentálnej situácii síce ešte neviem, ako bude presne vyzerať káder, ale o zohratosť sa vôbec nebojím. Do začiatku sezóny totiž máme dostatok času na prípravu aj na samotné zohratie,“ skonštatoval Boržík. „Očakávam, že vytvoríme družstvo, ktoré bude hrať pekný hokej. Chceme hrať o vyššie miesta v tabuľke a potešiť našich výborných divákov,“ dodal na záver obranca Dukly, ktorý verí, že sa jemu aj celému kolektívu budú v tejto sezóne vyhýbať zranenia, či choroby.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2011 10:01:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.