files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bývalá bašta slovenskej hádzanej znova ožíva

Sečovská hádzaná sa po štyroch rokoch od svojho zániku vracia späť na scénu. Bývalý dvojnásobný majster SR bude účinkovať v prvej lige. Klub by mal fungovať na amatérskej báze. Trénerom tímu bude Vít Teleky, hrajúcim asistentom František Urban a športovým manažérom Vladimír Bajus. V kádri by mali pôsobiť zväčša odchovanci klubu, alebo hráči z blízkeho okolia.

Obnova po štyroch rokoch

31. január 2007. To je dátum posledného zápasu ŠKP Sečovce. Práve vtedy podľahli zverenci trénera Františka Cibereho vo štvrťfinále slovenského pohára Prešovu vysoko 21:34. Problémy niekdajšej bašty už boli v tom čase obrovské a finančný kolaps dvojnásobného majstra nezastaviteľný.

Foto ešte z najväčšej slávy sečovskej hádzanej

Sečovská hádzaná skončila úplne, mužskú nasledovala aj mládežnícka. Po štyroch rokoch sa však blýska na lepšie časy. „Po smutnom konci sme určite na hádzanú nezanevreli a snažili sa o jej obnovu. To sa nám podarilo až teraz, keď sme konečne zohnali finančné prostriedky na chod klubu. Teraz môžem prehlásiť, že Sečovce budú účinkovať v nastávajúcej sezóne v prvej hádzanárskej lige,“ rozhovoril sa bývalý vedúci tímu Ján Lukáč, ktorý bude túto funkciu zastávať aj teraz. Zmena nastala výmenou na primátorskom poste. Nový primátor Jozef Gamrát už vo svojom volebnom programe spomínal obnovu športu, najviac ukazoval práve na hádzanú. Po jeho zvolení prišli na rad činy. Práve zvolením pána Gamráta za primátora nastali pre sečovskú hádzanú lepšie časy. Pán Gamrát podporoval hádzanú aj pri svojom minulom pôsobení a teraz by v tom chcel pokračovať, uviedol hlavný dôvod návratu hádzanej do mesta Lukáč.

Chcú sa zamerať na mládež

Bývalého vedúceho družstva najviac mrzí, že s mužskou skončila aj mládežnícka hádzaná. „Mali sme tu výborné ročníky, výnimočné talenty. Niektorí sa chytili aj v iných kluboch napríklad v Michalovciach robia dobré meno nášmu klubu Ján Frajkor a Lukáš Gamrát,“ pochválil bývalý mládežnícky systém ŠKP vedúci mužstva. Práve na mládež by sa chceli v klube zamerať. „Začíname úplne od piky. Od budúcej sezóny postavíme do súťaže dve družstvá prípravku a mladších žiakov. Postupne budeme ročníky dopĺňať a dúfam, že po niekoľkých rokoch vybudujeme kompletnú mládežnícku základňu od prípravky až po dorast. Zameriavame sa teda na mládež. V budúcnosti by práve naša mlaď mala tvoriť káder Áčka,“ spomenul smelé plány klubu Lukáč.

Strečing po prvom tréningu

 

Káder tvoria zväčša odchovanci, trénerom Teleky

Po štyroch rokoch teda sečovská mužská hádzaná hlási návrat. Káder družstva by mali tvoriť odchovanci klubu, alebo hráči, ktorí v tíme v minulosti pôsobili. Na prvom tréningu sa nám hlásilo dvadsaťdva hráčov. Práve okolo nich by sa mal vytvoriť tím, ktorí bude pôsobiť v prvej lige. „Káder mužstva budú tvoriť naši odchovanci, alebo hráči pochádzajúci z blízkeho okolia. Družstvo by malo fungovať na amatérskej báze. Našim cieľom je pohybovať sa v strede tabuľky a nemať starosti so záchranou. V budúcnosti po konsolidácii klubu, môžeme pomýšľať aj na iné méty,“ spomenul vedúci družstva hlavné ciele mužského tímu v lige. Trénerom prvoligového nováčika bude Vít Teleky, ktorý v minulosti už mužský tím Sečoviec viedol. V jesennej časti tento tréner pôsobil ako asistent trénera v Michalovciach, v jari už koučoval Trebišov. „Na trénersky post sme mali štyroch kandidátov. Nakoniec sme sa rozhodli osloviť pána Telekyho, ktorý našu ponuku prijal. Pri jeho angažovaní sme brali do úvahy aj jeho minulé pôsobenie v tíme ŠKP,“ zdôvodnil hlavné dôvody angažovania Telekyho Lukáč.  Hrajúcim asistentom hlavného trénera bude František Urban, funkciu hrajúceho športového riaditeľa bude zastávať Vladimír Bajus. „Títo dvaja chlapci by mali byť takou trénerovou predlženou rukou. Obaja určite majú miesto v kádri a v klube veríme, že zvládnu obe funkcie,“ doplnil na záver rozhovoru Lukáč. Hracím dňom prvoligového nováčika by mala byť sobota s hracím časom o 18.00.

 

Zoznam hráčov na prvom tréningu : Žuffa, Andrejčin, Bajus, Šimko, Čierny, Daru, Köteleš, F. Urban, Kužma, Kantor, Ščerbák, Čiljak, Feňák, Korytko, Čižmár, Kľučár, Horňák, Rozman, Antolík, Marek Šiška, Kaška, Tabačko

Tréner Teleky spoločne s vedúcim družstva Jánom Lukáčom

 

Z pohľadu histórie :

Posledný zápas Sečoviec :

Streda 31.1.2007: ŠKP Sečovce – Tatran Prešov 21:34 (10:16)

Najviac gólov: Šiška 10, Nagy 4, Čiliak a Rusnák po 3 – Kozlov 7/2, Milan Filič 7, Marušák 5

Rozhodovali Šubák – Vydra

Vylúčenia: 3:4, 7m hody: 1/1 – 4/2, 200 divákov.

 

Káder ŠKP v sezóne 2006/2007

Brankári : Roman Čižmár, Ľuboš Kaminský, Jozef Sabo

Pivoti : Maroš Šiška, Oto Meluš, Michal Garguľák

Krídla : Vladimír Regenda, František Urban, Ján Frajkor, Dárius Rusnák, Ján Čiljak, Peter Nagy, Richard Wágner

Spojky : Dušan Žuffa, Slavomír Seman, Lukáš Gamrát, Ivan Murín, Peter Brutovský, Martin Kužma, Mário Korýtko, Jozef Bokol

Peter Brendza



Uverejnené: 20.07.2011 22:26:05
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.