files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novým nájomcom Mestskej športovej haly je Hc winLand

Klub dostal športovú halu do nájmu na desať rokov. V najbližšej dobe sa v tejto hale uskutočnia rekonštrukčné práce, ktoré sa týkajú opravy strechy a výmeny palubovky. Predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák dúfa, že sa im všetky práce podaria do začiatku jesennej časti. K tomu extraligovému nováčikovi nahráva aj čas, keďže prvý domáci zápas odohrá až v 3. kole.

Nájomcom na desať rokov

Niekoľko mesačné ťahanice ohľadom Mestskej športovej haly sa skončili. Doterajšiemu nájomcovi haly basketbalovému klubu 1. BK Michalovce bola zmluva vypovedaná k 1.aprílu a následne po dohode výpovedná lehota skrátená k 30. júnu. Vo výberovom konaní sa rozhodlo, že novým nájomcom haly sa stane hádzanársky klub Hc winLand Michalovce. „Nájomcom Mestskej športovej haly sme sa stali 15. júla, kedy bola podpísaná zmluva medzi nami a mestom. Hala nám bola daná do nájmu na desať rokov. Som rád, že sa konečne peripetie okolo tejto športovej haly skončili a my budeme mať adekvátny stánok, v ktorom privítame našich súperov,“ povedal nám predseda správnej rady Hc winLand Ing. Stanislav Hudák.

Roboty ako na kostole

Tým, že klub Hc winLand dostal mestskú halu do nájmu, sa všetky starosti okolo nej neskončili. Ba naopak. Halu teraz čaká rozsiahla rekonštrukcia, tak aby bola na štart extraligového ročníka pripravená v plnom rozsahu slúžiť novému nájomcovi. „Čaká nás veľmi veľa práce. V prvom rade sa musíme popasovať s rekonštrukciou zatekajúcej strechy. Ďalej je potrebná výmena opotrebovanej palubovky. Do začiatku sezóny plánujeme vybudovať pres centrum a takisto sa výmene nevyhne ani osvetlenie. V nasledujúcich dňoch nás teda v žiadnom prípade nečaká prechádzka ružovým sadom,“ vymenoval Hudák len hlavné priority, ktoré klub v najbližšom čase čakajú. Klub chce celú rekonštrukciu stihnúť do začiatku jesennej časti. „V tomto prípade nám prišlo veľmi vhod vyžrebovanie, keďže doma začíname až v treťom kole, keď privítame Košice. Dovtedy, dúfam prebehne rekonštrukcia tak ako sme si naplánovali,“ dodal ešte Hudák k rekonštrukcii haly.


Chemkostav aréna zrejme padla

Keďže v Mestskej hale bude prebiehať rekonštrukcia, klub musí hľadať náhradné riešenie na tréningy, či prípadne prípravné zápasy. „Optimálne riešenie pre nás v tejto situácii neexistuje. Musíme ténovať tam, kde bude priestor. Pravdepodobne opätovne využijeme telocvičňu GPH. Prípravné zápasy absolvujeme v tejto telocvični, môže sa stať, že nejaký zápas odohráme aj mimo mesta,“ uviedol Hudák. V minulých dňoch sa veľa hovorilo aj o tom, že dvojzápas s alžírskym majstrom GS Petroliers odohrajú michalovskí hádzanári v Chemkostav aréne. V nej chceli zverenci trénera Jana odohrať aj niektoré zápasy nedávno skončenej jarnej časti. Vedenia klubov sa však nedohodli na finančnom vyrovnaní. Alternatíva odohratia prípravného stretnutia v Chemkostav aréne však podľa Hudáka opätovne padla. Aj keď si to tréner tímu Pavol Jano veľmi želal, dohoda sa opäť nekonala. Naša iniciatíva skončila na prehnaných finančných požiadavkách vlastníka haly,“ sklamane dodal predseda správnej rady Hc winLand.

Hracím dňom pravdepodobne piatok

Počas rozhovoru sme sa dotkli aj ďalšej témy, ktorou bol hrací deň nováčika v extralige. Najprv sa síce hovorilo o nedeli predpoludní, no teraz je najhorúcejším favoritom piatkový večer, s časom o 18.30. Nechceli sme sa dotknúť žiadneho klubu a narušiť jeho časový harmonogram. Piatkový večer s časom okolo 18.30 sa nám zdal, ako najideálnejšie riešenie,“ skonštatoval Hudák. V tomto čase však môže kolidovať extraligová hádzaná s hokejom. Michalovský divák určite neostane ukrátený. V prípade kolízie nášho zápasu s hokejom sme ochotní posunúť otvárací čas zápasu,“ doplnil ešte na záver predseda správnej rady Hc winLand.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2011 22:34:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.