files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa privíta Ligu majstrov

Chemkostav aréna bude dejiskom turnaja B. Skupiny 1. fázy kvalifikácie Ligy majstrov. Aj keď žreb vo viedenskom sídle EHF určil, že turnaj sa odohrá v tureckom Uskudare, ten nesplnil stanovené podmienky, a tak turnaj zorganizuje náhradník, ktorým je Iuventa Michalovce.

Turnaj chceli organizovať od začiatku

Slovenský šampión bol pri žrebe určený ako prvý náhradník, keby turecký Uskudar odmietol spomenutý turnaj zorganizovať. Uskudar sa mal vyjadriť do pondelka, no keďže tak nespravil, EHF určila ako miesto konania Michalovce. „Od včera to máme oficiálne, keďže nám prišiel e-mail od funkcionára EHF Mária Kovačiča. My sme už na viedenský žreb išli s tým, že chceme turnaj prvej fázy organizovať. Vyžrebovali však tureckého majstra a my sme to akceptovali,“ povedal nám športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Ostatné dva tímy, s ktorými bude mať Iuventa v lige majstrov dočinenia sú Veselí a srbský majster RK Zaječar. Obidva tímy sa o možnosť organizovania turnaja ani neuchádzali. „My sme boli vyžrebovaní ako náhradník a hneď sme im oznámili, že keď Uskudar nesplní požiadavky, Iuventa organizáciu turnaja prijme. Aj keď vieme, že nás čakajú väčšie náklady, keďže musíme hradiť tímom ubytovanie, stravu a dopravu v rámci mesta, aj tak je to pre nás pocta turnaj prvej fázy zorganizovať,“ doplnil ešte športový riaditeľ Iuventy.


Slovo o súperoch

Iuventa teda bude hostiť turnaj prvej fázy kvalifikácie Ligy majstrov. Tým pádom sa stáva aj favoritom na postup. Do druhej fázy kvalifikácie postupujú prvé dva tímy zo skupiny. „Aj keď nás čakajú veľmi ťažkí súperi, doma je doma. Keďže turnaj organizujeme my, musíme počítať s tým, že budeme favoritom na postup. Ako som už povedal čakajú nás ťažkí súperi, no chceme postúiť ďalej,“ skonštatoval športový riaditeľ Iuventy. Tú naozaj nečaká na turnaji prvej fázy ľahká prekážka. Turecky, srbský a český majster sú kvalitné tímy, ktoré určite nepredajú svoju kožu lacno. Najväčším favoritom na postup je podľa mňa srbský majster RK Zaječar. Ten v tamojšej lige nemá žiadnu konkurenciu, v sezóne 2010/2011 vyhral všetky zápasy. V stredoeurópskej lige, ktorú hrajú najlepšie balkánske kluby sa umiestnil na treťom mieste, kde ho predbehli iba Podravka Koprivnica a Buducnost Podgoria, čo sú kluby európskej špičky,“ opísal Čúrny srbského majstra. My len dodajme, že z kádra RK Zaječar odišli tri najlepšie hráčky Damjanovičová (Koprivnica), Števinová ( Podgorica) a Krpežová (Skopje), Klub posilnilo až osem hráčok, z ktorých je najznámejšia chorvátska ľavoruká spojka Petra Vrdoljaková. Najmenej práce so zisťovaním informácii majú funkcionári klubu s českým majstrom. Veselí totiž hrá rovnakú ligu ako Iuventa. Káder v ktorom pôsobí aj michalovská odchovankyňa Zuzana Drotárová, pred touto sezónou posilnili slovenská juniorská reprezentantka Monika Rajnohová a z Farum Reykjavík prišla česká reprezentantka Pavla Nevlažilová. Český šampión Veselí je kvalitné družstvo, ktoré vedie slovenský renomovaný odborník Peter Sabadka. To, že vo finále českej časti WHIL porazili Sláviu Praha, hovorí za všetko,“ podotkol Čúrny, ktorý za najväčšiu neznámu považuje tureckého majstra. „Uskudar je pre nás najväčšia neznáma. Turecká hádzaná je však veľmi dynamická, a tak očakávame, že Uksudar bude hrať podobne. Klub pravdepodobne veľmi dobre pracuje s mládežou, pretože v mládežníckych tímoch Turecka má veľa reprezentantiek,“ povedal Čúrny o tureckom majstrovi. My len dodajme, že do druhej fázy kvalifikácie Ligy majstrov postúpia dva najlepšie tímy. Ostatné družstvá v lige šampiónov skončia a presunú sa do 2. kola pohára PVP.

 

Program B. Skupiny :

2.9. Uskudar - Iuventa, Veselí - RK Zaječar

3.9. Uskudar - Veselí, Iuventa - RK Zaječar

4.9. Uskudar - RK Zaječar, Veselí - Iuventa

 

Peter Brendza



Uverejnené: 13.07.2011 14:02:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.