files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter RAUCH priebežne na skvelom piatom mieste

Aj po pretekoch na Veľkej cene Slovenska Peter RAUCH v priebežnom poradí tohtoročného európskeho šampionátu Alpe Adria  stále na skvelom 5.mieste. V M SR mu patrí 1.priečka.

Motovia moto club racing - Slovakia ring


17. - 19. 06.   2011  - Slovakia ring   - Orechová Potôň

Výsledky:
M SR – 2.miesto – Peter RAUCH,  4.miesto - Jaroslav ČECH

AA   –  4.miesto – Peter RAUCH, 10.miesto - Jaroslav ČECH

CELKOVO  SEZÓNA  2011:

Priebežné výsledky:

Majstrovstvá Slovenska: 1.miesto  - Peter RAUCH         trieda 125 ccm    77 bodov
5.miesto   - Jaroslav ČECH     trieda 125 ccm    46 bodov
Európsky šampionát AA: 5.miesto  - Peter RAUCH        trieda 125 ccm    47 bodov
13.miesto - Jaroslav ČECH  trieda 125 ccm    22 bodov

Peter RAUCH

Domáci  pretek  pre mňa znamenal ďalší výborný výsledok. Začalo sa to už v piatok voľnými  tréningami, keď sa mi podarilo doladiť motorku a naštartovať i seba do dobrého rytmu. Prvá sobotňajšia kvalifikácia znamenala 6.miesto na štarte, aj keď v druhej kvalifikácii som bol na 4.mieste.V nedeľu ráno to vyzeralo na mokrý pretek. Warm up sme absolvovali na vode. Celkom sa mi to pozdávalo a tak som sa začal pripravovať na  mokrý pretek. Asi hodinu pred štartom bolo takmer isté, že trať bude definitívne suchá. Nahodili sme teda pneumatiky na sucho a postavil som sa na štart. Konečne sa mi podarilo dobre odštartovať a v priebehu prvého kola som sa prepracoval na 4. miesto. Mal som pred sebou Scilaciho a Novosela. Strácal som na nich 5 sekúnd. Ich tempo bolo rovnaké s mojím a to vyzeralo, že už to nešlo dotiahnuť. Cieľom som teda prešiel v AA na 4.mieste,v hodnotení M SR to znamenalo 2.miesto za Miškom Puškárom. Tento výsledok ma vrátil na priebežne 1.miesto v M SR a prispel k udržaniu 5.priečky v Alpe Adrii. Ďakujem môjmu týmu, sponzorom, priateľom, rodine i fanúšikom za pomoc a podporu.

 

Jaro ČECH

Napriek tomu, že som absolvoval víkend na Slovakia ringu s angínou jazdilo sa mi v celku dobre. Po štarte so sa dostal z tretej rady medzi prvých 5 jazdcov no v tretom kole sa predo mňa natlačil dosť neférovým spôsobom jazdec z Maďarska
následkom čoho som nedobrzdil do zákruty a predbehol ma ešte Sabbadin. Držal som  sa ich  no v vzápätí som začal mať problémy so zadnou pneumatikou a zrejme aj s podvozkom, lebo som strácal priľnavosť a tak som ich postupne strácal. Aj napriek tomu som sa veľmi snažil ich dobehnúť, následkom čoho som spravil niekoľko chýb ktoré sa už nedali napraviť a vystačilo to len na 4.miesto v M SR 10.miesto v Alpe Adrii.

Peter BELLÁS team manager

Za chlapcami som došiel v piatok. Atmosféra prešpikovaná očakávaním a plánmi ako prekvapiť rivalov, ako dosiahnuť v kvalifikácii čo najlepší výsledok. Bude pršať alebo nie, veľké dusno. Dobrú náladu vystupňoval príchod Jarovho otca, ktorý si Slovenský ring taktiež nenechal ujsť. Vrátim sa niekoľko desaťročí dozadu. Ako veľký fanúšik motoristického športu som so závisťou sledoval 80-te roky výstavby automotodromu pri Brne – Masarykov okruh. Veľa  fanúšikov, pretekárov si položilo mnohokrát na Slovensku dlhých 32 rokov otázku,kedy sa takéto niečo podarí nám Slovákom. Chcel som len zdôrazniť, že sa to podarilo a dnes pretekáme na okruhu ktorý stojí na Slovenskom území a že to čo sa o ňom píše a hovorí nie sú len marketingové reči.. Mne sa osobne páči.


Sobota ráno, ten istý kolotoč. Prvý kvalifikačný tréning pred nami. Kontrola tlaku v pneumatikách ,nahrieváky na kolesá, päť litrov 100 oktánového benzínu riedeného s racingovým olejom. Mám pocit že po kvalifikácii majú Peter a Jaro ešte naviac. Pred nedeľňajším štartom sa ich snažím vyhecovať. Od Petra očakávam 4-5 miesto v pretekoch AA. Aj Jarovi nič nedarujem. Verím v jeho bojovnosť. Takže spolu plánujeme 8-10 miesto. Vyslovujem poďakovanie, ono sa to podarilo. Ja osobne to prežívam v eufórii. Pri vyhlasovaní výsledkov vidím že Petra stále hryzie svedomie. Skončil  len málinko od tretieho miesta v AA. Nevadí. Je to stále otvorené, skúsime to zlepšiť v najbližších pretekoch v Moste. Stačilo by udržať pozície. Okolo prešiel Jirka Franek, priateľ z Ostravy. Po pretekoch fotí Petra už neuveriteľných 30 rokov. Žijúca legenda  Československého motocyklového športu. Človek ktorý zasvätil celý svoj život motorkám a vôni benzínu. Štatista, vydavateľ, publicista, spiso-vateľ, fotograf, cestovateľ, priateľ. Spoznali sme sa na pretekoch v Maďarsku v roku 2009. Dnes  mám pocit akoby som ho poznal 20 rokov. Záver patrí poďakovaniu sponzorom, ktorí to ťahajú s nami trpezlivo celú sezónu. Ďakujeme Mirovi ktorý prišiel povzbudiť z celou rodinou, Lacovi bez ktorého sú preteky v depe motocyklov ochudobnené od množstva a stáleho ponúkania špeciálnych jedál a chuťoviek. Pochvala  patrí aj samotnému organizačnému týmu Slovakiaringu. Poďakovanie za náramkové hodinky zn. TISSOT. Peter ich dostal od organizátorov za najlepší tréningový čas z trojice Slovenských pretekárov v rámci všetkých tried a kubatúr.


Dovidenia v Moste – 22.-24.07.2011

Viac info: www.motovia.sk



Uverejnené: 27.06.2011 12:13:43
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.