files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Extraligová cesta HC winLand

 

Hádzanárom HC winLand Michalovce sa štvrtkovým rozhodnutím správnej rady SZH splnil sen o ich účasti v extralige. Ambiciózny prvoligový klub síce skončil v uplynulej sezóne na treťom mieste, no podmienky, ktoré poskytuje hráčom klub, ho jednoznačne posúva do najvyššej súťaže. Samotný klub ešte síce musí splniť niekoľko podmienok, no už teraz sa dá povedať, že v septembri bude HC winLand pôsobiť v najvyššej súťaži.

 

Po roku do extraligy

Po roku existencie sa hádzanárskemu klubu HC winLand Michalovce podarilo získať extraligovú miestenku pre sezónu 2011/2012. Naplnili sa tak optimistické plány trénera tímu Pavla Jana, ktorý hneď po svojom januárovom príchode hovoril o najvyššej súťaži. Keď sa zhruba pred rokom začalo hovoriť o oživení mužskej hádzanej v metropole Zemplína, mnohí to brali ako žart. Hc winLand začínal prakticky z ničoho. Hlavným motívom vtedy, bolo zastabilizovať káder, ktorý mal v budúcej sezóne zaútočiť na postup. Desaťzápasová víťazná séria však všetko zmenila. Ukázalo sa, že HC winLand patrí do extraligy už teraz. Podmienkami, ambicióznym kormidelníkom, hráčskym kádrom. Prakticky všetko zapadlo do seba.

 

Základom kvalitná zimná príprava

Kto by to povedal pred začiatkom fungovania klubu, že michalovská mužská hádzaná sa po roku stane akceptovateľná aj pre kluby v najvyššej súťaži. Kde hľadať príčiny zmeny ? Príchodom ambiciózneho Pavla Jana prišla síce na tréningu drina, no po určitom čase sa ukázali aj úspechy. V tíme nastolil disciplínu, herná fazóna družstva išla nahor a HC winLand sa stal šťukou jarnej časti prvoligovej súťaže. Koreň úspechu treba hľadať na začiatku zimnej prípravy. Tá prebehla, dalo by sa povedať, za extraligových podmienok, ktoré zabezpečil tímu majiteľ klubu a predseda správnej rady HC winLand Stanislav Hudák. Družstvo odišlo na dva zahraničné turnaje do Maďarska a Poľska, ktoré splnili svoj účel. Slovám, ktoré vyslovil tréner na začiatku jarnej časti, že chce vyhrať každý zápas, neveril okrem neho asi nik. No hráči sa chytili hneď prvým víťazstvom nad Šaľou a razom boli neporaziteľní. Aj preto sa dá povedať, že HC winLand si extraligovú miestenku naozaj zaslúžil. 

 

Extraliga v nevyhovujúcej hale ?

Už v priebehu úspešnej jarnej časti sa vyskytol jeden veľký problém. Telocvičňa GPH, v ktorej zverenci trénera Jana doteraz hrávajú, sa ukázala ako kapacitne nedostačujúca. Divák sa na tribúne tlačil a v každom zápase odchádzal nespokojný. Nehovoriac už o úzkom profile haly, ktorý prekáža hráčom, trénerom, rozhodcom, či samotným novinárom. Mesto sľúbilo, že tento problém bude riešiť a klub by sa mal pri svojej účasti v extralige posunúť do väčšej haly. Existujú iba dve možnosti. Chemkostav ARÉNA alebo Mestská športová hala. Vzhľadom nato, že prvá hala je v rukách súkromníka, ktorý si môže určovať podmienky, sa zdá priechodnejšou druhá možnosť. Je paradoxné, že extraligovou definitívou sa vynára niekoľko otázok. Budú hrať hádzanári extraligu v nevyhovujúcej telocvični GPH ? Budú sa funkcionári modliť, aby im vedenie zväzu každý rok poskytlo výnimku na nedostačujúcu halu ? Bude najviac postihnutý fanúšik tohto športu, ktorý si nájde cestu do telocvične GPH ? Odpovede na tieto otázky niekde určite sú. Len ich treba nájsť.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 31.05.2011 10:06:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.