files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Bumbera : Družstvu pomohol príchod Pavla Jana

 

Hádzanári HC winLand Michalovce skončili v práve skončenej sezóne na treťom mieste prvoligovej tabuľky. Keďže po jeseni boli na siedmom mieste, v druhej časti sezóny sa aj príchodom trénera Jana hra družstva zlepšila. WinLand neprehral desať zápasov za sebou a jeho víťaznú sériu prerušila až rezerva prešovského Tatrana. O tejto sezóne sme sa porozprávali s kapitánom tímu a michalovským odchovancom, brankárom Martinom Bumberom.

 

Martin. Nedá nám začať inou otázkou. V Michalovciach sa v súčasnosti najviac pretriasa hádzaná, ale nie mužská. Čo hovoríte na majstrovský titul vašich ženských kolegýň ?

Blahoželám dievčatám k titulu. Plne si ho zaslúžia za výkony, ktoré počas celej predvádzali. Môžem povedať za všetkých spoluhráčov, že my sme im titul veľmi priali.

 

Poďme, ale k hádzanej mužskej. Tá sa do Michaloviec vrátila po šiestich rokoch. Čo presvedčilo Vás, aby ste sa vrátili k tomuto športu ?

Hádzaná je pre mňa športom číslo 1, tak ma veľmi nebolo potrebné presviedčať. Pochopiteľne, presvedčili ma aj ambície nového tvoriaceho sa tímu v mojom rodnom meste. Michalovská mužská hádzaná ma v Michalovciach dlhú tradíciu, bolo by na škodu veci, ak by sa v tom nepokračovalo. To boli hlavné dôvody prečo som sa vrátil k tomuto športu.

 

Ako by ste zhodnotili sezónu 2010/2011 ?

Vzhľadom k tomu, že to bola naša prvá sezóna po dlhých 6 rokoch hodnotím ju veľmi kladne.

 

Ktorý zo zápasov v danej sezóne vyšiel najlepšie Vám a ktorý mužstvu?

Ja osobne som sa snažil v každom zápase podať čo najlepší výkon a pochopiteľne vyhrať. Myslím si, že na nováčika súťaže sme si počínali celkom dobre a odohrali sme veľa vydarených zápasov, ktoré sa divákom museli páčiť.

Kedy vám bolo počas sezóny najťažšie a kedy ste boli najspokojnejší ?

Najťažšie mi bolo po domácom zápase s Prešovom, kde sme nešťastne prehrali.  Spokojní som bol s víťaznou sériou ,ktorú sme až do zápasu v Prešove ťahali.

 

Boli momenty, keď bol kapitán mužstva sklamaný ?

Sklamaný ani tak nie, skôr keď prišli chybičky, tak sme sa ich snažili odstrániť a poučiť sa z nich. Sezóna bola pre nás celkom úspešná. Aj preto prevládali viac pocity šťastia ako sklamanie.

 

Prvá sezóna bola označená predstaviteľmi klubu ako stabilizačná. Pociťovalo ste to takto aj vy hráči ?

Tak áno káder sa stabilizoval a po vhodnom doplnení bude mať extraligové parametre.

 

Je podľa teba tretie miesto odrazom súčasných možností družstva, alebo sa dalo dosiahnuť viac ?

 Určite sa dalo dosiahnuť viac, hlavne v jesennej časti sme mohli získať viac bodov a v konečnej tabuľke skončiť ešte vyššie.

 

Jesenná časť sa niesla v znamení toho, že doma ste body získavali, no vonku ste vyhrali iba v Pezinku. V čom vidíte príčinu týchto výsledkov ?

Káder sa zohrával za pochodu, stabilizoval sa. Veľakrát sa stalo, že sme netrénovali chlapci pokope a to odzrkadlilo na výsledkoch v jesennej časti.

Jarnú časť ako z partesu. Z dvanástich zápasov ste triumfovali až jedenásťkrát, prehrali iba v Prešove. V čom vidíte hlavný rozdiel medzi jeseňou a jarou ?

Kvalitná zimná príprava pod taktovkou renomovaného trénera Pavla Jana, ktorý zaviedol v mužstve disciplínu, mužstvo trénovalo pokope a herne začalo napredovať. To sa odzrkadlilo na výsledkoch v jarnej časti a to bol hlavný rozdiel medzi jeseňou a jarou.

 

Ako kapitán ste priviedli tím k desať zápasovej víťaznej sérii. Určite vynikajúci pocit.

Samozrejme, že áno.  Mužstvo išlo od zápasu k zápasu a každým vyhratím zápasom si verilo viac a viac.

 

Čakali ste pred začiatkom jarnej časti, že Váš tím bude mať za sebou túto víťaznú sériu a v jari prehrá iba s Prešovom ?

Pravdu povediac ani nie. Chceli sme vyhrať čo najviac zápasov a skončiť v tabuľke čo najvyššie.

 

V čom vidíte to, že mužstvo, ktorému sa v jeseni až tak nedarilo, v druhej časti prehralo iba raz a vyškriabalo sa na tretie miesto tabuľky ?

Ako som už spomínal príchod Pavla Jana na lavičku winLandu nám veľmi pomohol.

 

Určite aj Vám samotnému pomohol príchod skúseného Maroša Kolpaka, od ktorého sa môžte veľa priučiť. Čo ste si pomysleli ako prvé, keď ste sa dozvedeli, že dostanete do brány takúto konkurenciu ?

Presne tak, Maroš ma skúsenosti na rozdávanie a nie len ja, ale aj všetci ostatní brankári v tíme sa od neho môžu veľa priučiť. Je to vynikajúci brankár, dobrý človek, ktorý by sa nestratil v žiadnom extraligovom mužstve. Ja som rád, že je v Michalovciach a môže nám pomôcť. Príchod Maroša som bral ako výzvu stále sa zdokonaľovať. Samozrejme, bol to veľký prínos pre klub.

 

Ktorí hráči boli podľa Vás ťahúňmi družstva ?

Základná šestka bola ťahúňom v každom zápase k nim sa pridali výbornými výkonmi aj hráči z lavičky. Ak by som však mal niekoho menovať, tak v útoku to bola hlavne dvojica Gamrát a Frajkor v obrane zase Cibere.

 

Ktorý z nich urobil oproti jesennej časti najväčší pokrok ?

Mňa, ako kapitána nesmierne teší, že v jarnej časti spravil výkonnostný pokrok každý jeden hráč.

 

HC winLand má extraligové ambície. Čo na to hovoríte vy ako kapitán ?

HC winLand sa tým od začiatku pôsobenie netajil a ja som rád, že som súčasťou takého tímu, ktorý ma tie najvyššie ambície. Ja len dúfam, že hádzanársky zväz zváži všetky okolnosti a z Michaloviec sa stanú hádzanárske mesto.

 

Ako je už známe hádzanársky zväz na svojom štvrtkovom rokovaní definitívne potvrdil účasť Hc winLand Michalovce v extraligovej sezóne 2011/2012.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.05.2011 15:19:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.