files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pozvánka na Košické imaginácie

 

Košický mestský park opäť ožije divadlom. Od 7. do 10. júna 2011 sa tam bude odohrávať „ Mystický príbeh zakliateho mesta“.

Pod taktovkou Staromestského divadla sa na rozsiahlom projekte podieľa asi stovka umelcov zo 6 krajín Európy. Plenérové (open-air)  predstavenie je unikátne netradičným priestorom i prevedením. Diváci sa budú spolu s účinkujúcimi presúvať k viacerým scénam do rôznych častí parku.  Atraktívne je aj spojenie viacerých žánrov a cirkusových techník. Okrem „klasickej činohry“  tam uvidíte takmer všetko.  Teda závesnú akrobaciu, ohňovú a „magic“ show, nadrozmerné bábky, živé zvieratá, chodúle, stredovekých muzikantov, šerm, grotesku, operný spev a sláčikový  orchester, či  košických hip hoperov a tanečníkov z Bobaletu. A možno príde aj kúzelník. A keď už kúzelník, tak nie hocijaký, ale majster  ČR - iluzionista Ondřej Sládek. Súčasťou príbehu bude aj  japonský umelec Noriuki Sawa, ktorý sa venuje tieňovému divadlu.  

 

Dojímavý a najmä dobrodružný príbeh sa síce spája s Košicami, ale odohráva sa za hranicami fantázie. Zakliate mesto môže zachrániť iba tajomná „čistá bytosť“, ktorú sa vydá hľadať malé dievčatko spolu so svojimi pomocníkmi. Na nebezpečej  a strastiplej ceste stretávajú    skutočné  aj rozprávkové bytosti, ktoré im pomáhajú alebo naopak -  všemožne sa snažia prekaziť ich  úlohu.  Viac už nemôžeme prezradiť  - aby diváci neprišli o prekvapenia.

 

Košičanov si získal už prvý ročník Imaginácii.  Minuloročné predstavenie „Cesta za šťastím a splnením ľudských túžob“ bolo podľa divákov očarujúce. Myšlienka projektu nadchla Košičanov natoľko, že do mestského parku prúdili davy, predstavenie videlo asi 4000 divákov a  mnohí z nich aj viackrát. Najviac oceňovali to, že sa stali živou súčasťou príbehu. Viacerí vyzdvihovali práve ilúziu Košíc minulého storočia.

 

Aj tento rok sa môžu diváci stať súčasťou predstavenia, ak prídu v maske alebo nejakom kostýme. Štylizovaný trh v parku bude ponúkať občerstvenie, ale aj rôzne čarodejnícke pomôcky a iné veselé drobnosti.

Predstavenie sa začína vždy po zotmení, okolo 21. hod.

 

 

„Košické imaginácie” sú novým projektom Staromestského divadla, ktoré zúročilo skúsenosti z 10 ročníkov festivalu nezávislých divadiel a ponúklo pilotný projekt pre Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013. Záujem divákov a nadšené ohlasy potvrdili, že prezentácia histórie Košíc prostredníctvom site-specific, ktoré predstavilo miestnych a regionálnych umelcov, športovcov, zberateľov a remeselníkov – bola pre všetkých veľkou príležitosťou, ktorú nadmieru využili. Košický mestský park sa tak na pár dní stal nielen kultúrnym centrom, ale aj miestom nezabudnuteľných zážitkov.

 

Viac informácií o minulom ročníku je na stránke

www.staromestke-divadlo.sk

 

 

Referencie a články:

 

http://korzar.sme.sk/c/5415191/kosicky-mestsky-park-ozil-umelci-i-ludia-sa-tesia.html

 

http://kladiva.blog.sme.sk/c/231764/Kosicke-imaginacie.html

 

http://www.kosicecity.eu/index.php/eng/News/Metropolitan-News/Kosicke-imaginacie

 

 

UPÚTAVKA

 

http://www.youtube.com/watch?v=NNbdjWrQf_I

 

http://www.produkcna.com/upload/imaginacie2011.avi 

 

 


 

 

 



Uverejnené: 27.05.2011 15:08:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.