files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novým trénerom Iuventy je Jozsef Vura

 

Novým trénerom čerstvého slovenského šampióna v hádzanej žien Iuventy Michalovce sa stal maďarský odborník József Vura. Päťdesiatštyriročný rodák z Györu má v Michalovciach zmluvu na dva roky a jeho asistentom bude kormidelník starších dorasteniek Iuventy Tomáš Hlavatý. Informáciu prinieslo pondelkové vydanie Denník Korzár.


"József Vura je bývalý výborný hráč a renomovaný kouč, ktorého trénerský podpis stojí za výchovou niektorých celosvetovo známych maďarských hráčok. Pozná prostredie viacerých maďarských klubov, pôsobil aj vo hviezdnom Györi. Jeho prácu vždy sprevádzal hráčsky a výsledkový progres. Je nám jasné, že adaptácia z náročného maďarského prostredia, kde je v kluboch tvrdá vnútorná konkurencia, nebude ľahká. Ak mu pomôžu naše mladé hráčky, z ktorých má viacero reprezentačné ambície a teda aj povinnosť húževnato pracovať na svojom raste, potom by vrcholom úsilia Iuventy nemuseli byť iba domáce úspechy, ale aj lepšia prezentácia v európskych pohároch," povedal športový riaditeľ michalovskej Iuventy Pavol Mačičák.

József Vura je 19-násobný maďarský reprezentant naposledy viedol v rokoch 2008 – 2010 mužov Györu. Po trénerských začiatkoch s mládežníckymi družstvami trénoval v rokoch 1996 – 2003 ženy Graboplastu Györ, s ktorým hral dva razy finále Pohára EHF (1999 a 2002). V sezónach 2003 – 2005 NK Vác a v rokoch 2006 – 2008 Cornexi Alcoa Székesfehérvár. "Prečo som sa rozhodol akceptovať ponuku Iuventy? Je to klub, ktorý vždy chce čeriť vodu, čiže mu nechýbajú ambície a vôľa stále sa zlepšovať. Pre tím sú vytvorené podmienky európskych parametrov, preto som rád prijal túto výzvu. Priznám sa, že po slovensky skoro vôbec neviem, ale verím, že s pomocou môjho šikovného asistenta Tomáša Hlavatého bude naša spolupráca s tímom bezproblémová," dodal v debate pre Korzár József Vura, pod ktorého vedením začne Iuventa prípravu už 28. júna.

 

Zdroj : Slovakhandball



Uverejnené: 23.05.2011 20:56:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.