files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Petrželovou prioritou je druhé miesto

 

Futbalisti Mfk Zemplín zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 31. kola ligy nad Lučencom tesne 3:2. V nervóznom zápase vyšli trénerovi Petrželovi striedania, keď rozhodujúci gól strelil Erik Seman. Pre tohto mladého hráča to bol jeho prvý gól v drese Mfk Zemplín. Týmto víťazstvom sa Michalovčania prepracovali na druhé miesto, z ktorého už nechcú spadnúť. V posledných dvoch kolách sa predstavia v stredu v Dolnom Kubíne a v poslednom kole privítajú v sobotu o 17.00 Moldavu nad Bodvou.

 

Prvý gól v drese Zemplína

Michalovčania v tejto s Lučencom nestratili ani bod. Najprv doma vyhrali 1:0, potom triumfovali aj v Lučenci 2:1. Tretie stretnutie sa najprv síce začalo vyvíjať pre domácich, keď viedli gólom Serečina, no hostia dvomi gólmi otočili duel. Trénerovi Petrželovi však vyšli striedania a v 81. minúte naklonil misky váh na stranu jeho zverencov Erik Seman, pre ktorého to bol prvý gól v drese Mfk Zemplín. „Na ihrisko som išiel s pokynom streliť gól. Som veľmi rád, že sa mi to aj podarilo a konečne sa presadil aj v drese Michaloviec,“ opísal svoje pocity po zápase útočník, ktorý je v kádri Mfk od roku 2007. Samotného strelca pochválil za jeho prínos aj kormidelník Petržela, ktorému tentokrát dokonale vyšli striedania. Gamkrelidze s Ruskovským priniesli vietor do hry Zemplína a mladý Seman rozhodol o troch bodoch pre domácich.

 

Druhé miesto láka

Domáci hráči sa týmto víťazstvom dostali na druhé miesto tabuľky. Práve táto pozícia za neohrozene prvým Trenčínom láka aj samotného trénera. „Samozrejme druhé miesto je pre nás prioritou. Chceme skončiť súťaž na tejto pozícii. Keďže je to tam natlačené, musíme byť úspešní v oboch dueloch. Dolný Kubín, či Moldava sú pre nás hrateľní súperi aj ja dúfam, že skončíme súťaž na druhom mieste,“ načrtol svoje plány do posledných dvoch kôl Petržela. V stredajšom zápase nebude môcť nastúpiť vykartovaný stopér Marcin, ktorého nahradí v základnej zostave Mižík. Počas víkendu však trest vypršal golmanovi Brédovi, ktorý bude na stredajší duel k dispozícii. To, či bude stáť v bráne však ešte nie je isté. „To je otázka, na ktorú ani ja zatiaľ nepoznám odpoveď. Musím si to ešte premyslieť, pretože atmosféra v našej obrane nie je dobrá. Či do nej pustím mladého Brédu si ešte premyslím,“ dodal na záver lodivod domácich.

Štatistika

Michalovce - Lučenec 3:2 (1:1)

Góly: 38. Serečin, 74. Knobloch, 85. E. Seman – 45. Kulík, 53. Mil. Lukáč. ŽK: Hottek, Trninič, Jakubčo, Marcin – Kulík, Riečičiar, M. Lelkes. ČK: 89. Marcin – 90+. Kulík (obaja po 2. ŽK) Rozhodca: Jurenka -  878 divákov.

MFK ZEMPLÍN: Brudňak - Janek, Trninič, Marcin, Vanák - Waseem (76. E. Seman), Zonzon (62. Gamkrelidze), Jakubčo, Hottek (76. Ruskovský) - Serečin, Knobloch

FK LAFC: M. Michalík - Riečičiar, J. Vajda, Jeníček, M. Lelkes - E. Lukáč, T. Opiela, Čavojský, Brunczvik (32. Masár), Mil. Lukáč - Kulík

Zvyšné výsledky 31. kola: Dolný Kubín - Moldava nad Bodvou 2:0 (2:0), Púchov - Ružomberok B 0:6 (0:2), Rimavská Sobota - Trenčín 1:0 (0:0), Liptovský Mikuláš - Petržalka 2:2 (2:0), Šaľa - Senec 0:0 (0:0).

Najbližší program: 32. kolo (streda 25. mája 2011 o 17.00 hod.): Dolný Kubín - Michalovce, 33. kolo (sobota 28. mája 2011 o 17.00 hod.): Michalovce - Moldava nad Bodvou.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2011 10:02:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.