files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zumba na Zemplíne

 

Krásu a zábavu aerobiku objavilo mnoho žien už pred niekoľkými rokmi. Na scénu sa však dostal nový fenomén, ktorý nepozná nudu, vekové hranice ani stres. Všetko, čo potrebujete pri takomto fitnes cvičení urobiť, je odreagovať sa, zabudnúť na starosti, problémy hodiť za hlavu a užívať si. Reč je o populárnom tanečno-športovom cvičení s názvom Zumba.


Zumba

 Zumba je tanečná fitnes hodina plná energie, skvelej hudby a dobrej nálady. Kombinuje dynamickú latinsko-americkú hudbu a latinsko-americké tance spolu s aeróbnymi pohybmi. Využíva tance ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a omnoho viac... Vychádza z princípu, že cvičenie by malo byť zábavné a jednoduché. Sexy a energické latino rytmy vytvárajú party atmosféru, ktorá vás strhne do víru pohybu. Je to cvičenie, ktoré vám zaručene zdvihne náladu!

Choreografie striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu s cieľom spaľovať tuky, vyformovať a posilniť celé telo. Zameriavajú sa na svalové partie ako zadok, nohy, ruky, brucho a ten najdôležitejší sval tela, vaše srdce.

Kombinácia latino a exotických rytmov vytvára skvelú party, na ktorej vytancujete 500 – 1000 kcal za hodinu a zanechá vo vás skvelý pocit a dobrú náladu. Viac informácií nájdete na zumbaslovensko.sk


História Zumby

 Keď si známy kolumbijský choreograf, tanečník a fitnes tréner celebrít Beto Perez, zabudol hudbu na precvičovanie aerobiku, vytiahol z auta svoju obľúbenú kazetu s latino hudbou a začal improvizovať. Ľudia boli nadšení a dopyt po jeho hodinách začal vzrastať geometrickým radom. V Kolumbii sa stal taký populárny, že si ho speváčka Shakira najala ako choreografa pre jeden zo svojich albumov.

Po Betovom príchode do USA v roku 2001 spolu s dvomi podnikateľmi (Alberto Perlman a Alberto Aghion) vytvorili spoločnosť Zumba fitness, založenú na Betovej filozofii „priniesť do sveta fitnes zábavu“ a začalo sa nové šialenstvo, ktoré uchvátilo milióny ľudí na celom svete.

K júlu 2009 sa Zumba teší obrovskému úspechu vo viac ako 75 krajinách na celom svete, 5 miliónov ľudí navštevuje hodiny aspoň raz týždenne.

Takúto tanečnú fitnes hodinu navštevuje aj naša čitateľka Svetlana zo Strážskeho. Čo všetko nám o Zumbe prezradila?

„Cvičíme dvakrát do týždňa v obchodnom dome Laborec. Na Zumbu chodí naozaj každý. Od tínedžeriek až po dôchodkyne. Musím však podotknúť, že medzi nami nie je jediný muž. Máme pomerne malé priestory, ako si môžete všimnúť na obrázkoch. Vždycky je nás najmenej 30. Cvičíme vo štvrtok o 17.30 a v nedeľu o 18.00. Krúžok vedie Jana Balická. Tancovanie trvá aspoň hodinu a pol, čo je, myslím, tak akurát. Stále sa pri tom vynikajúco odreagujem,“ dodáva Svetlana. (Foto z hodiny Zumby v Strážkom)

 

Lukáš Mano

 


 

 

 

 



Uverejnené: 09.05.2011 10:04:23 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.