files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé podujatie UEM AA šampionátu patrilo Hungaroringu

 

Počas uplynulého sviatočného víkendu na maďarskom Hungaroringu odštartoval jeden z najprestížnejších profesionálnych motocyklových šampionátov v Európe - UEM Alpe Adria road racing championship. Fanúšikovia sa opäť po zimnej prestávke dočkali strhujúcich súbojov a vynikajúcich výkonov pretekárov z desiatich krajín.

 

Pole position v sobotňajšej kvalifikácii triedy 125 SP s prehľadom získal slovenský reprezentant Michal Puškár (tím SG FIX racing), ktorý vylepšil najrýchlejší čas dosiahnutý v minulom roku. Za ním zaostal približne o 1,5 sekundy druhý v poradí, domáci matador Adam Aszalos. Prvý rad na štarte doplnili talian Schillaci a čech Korizek. Kvalifikácia 24 pretekárov do nedeľného závodu sľubovala zaujímavé súboje. Pred nedeľnými pretekami a počas zavádzacieho kola slabo pršalo, čo mohlo spôsobiť horšiu adhéziu pneumatík. Taktiež jazdci boli pridlho na štartovom roste a po odložení návlekov vietor prudko schladil pneumatiky. Nás jazdec odštartoval ako tretí, ale už po pár desiatkach metrov sa ujal vedenia. Nasadil veľmi rýchle tempo a začal sa vzďaľovať súperom. Žiaľ v ľavotočivej zákrute mu podkĺzlo predné koleso a havaroval. Poškodenie motocykla vylučovalo ďalšie pokračovanie v závode, zašiel teda do boxu a preteky pre neho skončili. Je to veľká smola, pretože sa očakávalo, že by mohol zopakovať minuloročný úspech, keď tu zvíťazil. O prvenstve sa rozhodovalo medzi domácim Aszalosom a talianom Schillacim. Z ich vzájomného súboja vyšla víťazne domáca hviezda.

 

Michal Puškár:

,, Radosť a sklamanie, týmito slovami by sa dali vyjadriť moje pocity z pretekov. Boli sme potešení, že sa nám podarilo opäť posunúť výkon a jazdné vlastnosti nášho motocykla. Sklamanie pramení zo zbytočného pádu, ktorý zmaril nádeje na dobrý výsledok, ale aj to je súčasť pretekania. Trocha som podcenil fakt, že mohla vplyvom vetra rýchlo klesnúť teplota pneumatík, prípadne dráha mohla byt mierne vlhká, aj keď sa tak nejavila. Teraz nás čaká krátka pauza a šampionát pokračuje ďalším kolom na okruhu Grobnik v Chorvátsku v blízkosti známych letovísk. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, sponzorom, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu.“



Uverejnené: 27.04.2011 16:39:30
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.