files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Mráz: "Antikampaň znechutila viacero sponzorov aj Richarda Šechného"

 

V utorok 26. kpríla 2011 sa uskutočnila tlačová beseda, ktorá sa konala v priestoroch generálneho sponzora HK Dukla Michalovce - spoločnosti Antes plus s.r.o.. Prezident klubu Ing. Milan Mráz zvolal tlačovú besedu hlavne z dôvodu viacerých negatívnych informácií v jednom z michalovských médií.

 

„O úpadku michalovského hokeja“

 

Prezident klubu reagoval hlavne na videorozhovor šéftrénera Mateja Ševčíka,  na informačnom portále Michal1, v ktorom otvorene kritizoval prezidenta klubu HK Dukla, Milana Mráza. Vo svojom príhovore Mráz hodnotil samotné fungovanie klubu a ozrejmil viacero vecí. Podľa prezidenta Mráza sa úpadok hokeja ako bol článok pomenovaný nekoná, keďže je pri hokeji od roku 2007/2008, kedy družstvo preberal ešte v druhej lige. Po vstupe Dukly do 1. hokejovej ligy mužstvo postupne obsadilo 12., 11. a 8. miesto. Mráz teda objektívne poukázal na stúpajúcu tendenciu umiestnení Dukly v prvoligovej tabuľke a stručne dodal: „Ak toto má byť úpadok hokeja, osobne by som bol tomuto úpadku naklonený čo najdlhšie.“

Prezident však priznal, že po stretnutí so šéftrénerom mládeže Matejom Ševčíkom sa zhodli na fungovaní hokeja mužského a mládežníckeho. Mráz teda priznal, že s mládežou sa určite do budúcnosti ráta.

Mráz sa veľmi negatívne díva na antikampaň portálu Michal1, ktorá znechutila možných sponzorov aj avizovanej posily Richarda Šechného, ktorého táto situácia nenadchla. Podľa názoru prezidenta táto situácia veľmi hokeju nepomohla, skôr vyvolala veľkú nevôľu sponzorov, bez ktorých sa hokej robiť nedá. Meno trénera, štruktúru hokejového klubu aj mená aktuálnych posíl sa verejnosť dozvie budúci týždeň, kedy je plánovaná tlačová beseda k týmto informáciám.

 

Problémom je pretlak športov

 

Mesto Michalovce môžeme označiť aj za mesto športu. Každá minca má však dve strany. Prezident HK Dukla pomenoval veci v tejto súvislosti veľmi jasne. Podľa jeho názoru je v Michalovciach pretlak úspešných športových klubov od futbalu, ženskej a mužskej hádzanej, basketbalu a pod.. Podľa Mráza je hlavným problémom nedostatok financií, keďže je jasné, že každý z týchto športov potrebuje mať aj sponzorov. Sponzori sa samozrejme delia medzi tieto športy a zháňanie financií začína byť problémom. Aj napriek tomu je Mráz odhodlaný vstúpiť do novej sezóny, v ktorej bude opäť pôsobiť ako generálny sponzor klubu HK Dukla. Mráz sympaticky priznal, že sa teda všetci musia spojiť a prispieť svojou troškou k tomu, aby najpopulárnejší šport v meste ďalej fungoval na slušnej úrovni.

 

Štadión sa postupne opravuje

 

Ako všetci vieme, Zimný štadión v Michalovciach, je stavba, ktorá v podstate nikdy nebola dokončená. Správca štadióna, ktorým je momentálne HK Dukla intenzívne pracuje na zlepšovaní podmienok útrob štadióna, kde sa momentálne realizuje rekonštrukcia šatní, na ktorú prispelo mesto Michalovce. Ako uviedol Richard Mašlanka, momentálne sa realizuje kompletná rekonštrukcia šatní pre dorastencov, juniorov a A družstvo. Ďalšou dôležitou informáciou je, že štadión potrebuje aj kamerový systém, bez ktorého nebude môcť Dukla vstúpiť do novej sezóny. Mašlanka prezradil, že už sa na tejto veci pracuje. Okrem iného bude v novej sezóne k dispozícii aj nová rolba, ktorá nahradí staručičkú fungujúcu takmer dvadsať rokov. Mašlanka ďalej uvádza, že väčšinu týchto vecí fanúšik ako taký nevníma, keďže sa to nedotýka priamo hľadiska. Ďalej uviedol, že na štadióne sa za posledné obdobie urobilo veľa podstatných investícií, ako výmena chladiarenského zariadenia, výmena mantinelov, rekonštrukcia šatní a pod.. Podľa slov prezidenta Mráza sa nepodarilo zohnať peniaze na obšírnejšiu opravu štadióna, keďže všetko stojí a padá na financiách. Podľa jeho slov je momentálne veľmi dôležité opraviť doslova havarijný stav zatekajúcej strechy.

 

Richard Mašlanka: „Hokej chceme dostať na vyššiu spoločenskú úroveň.“

 

Na spomínanej tlačovej besede bol aj športový riaditeľ klubu Richard Mašlanka, ktorý sa taktiež vyjadril k informáciám, ktoré odzneli v poslednom čase v rôznych médiách. Richard Mašlanka vyzdvihol primárny cieľ hokejového klubu HK Dukla, ktorým má byť podľa jeho názoru hrať dobrý hokej, pritiahnuť na tribúny čo najviac divákov a hokej posunúť na vyššiu spoločenskú úroveň. Finančné problémy, ktoré boli už viackrát avizované sú zažehnané. Doterajší športový riaditeľ priznal, že v dohľadnej dobe budú všetky záväzky klubu vyrovnané, hlavne pričinením spoločnosti Antes plus, ktorá potrebné financie zabezpečí. Vedenie klubu sa teda môže pokojne venovať príprave na novú sezónu. Podľa jeho slov sa za posledné obdobie udialo viacero vecí, ktoré posúvajú hokej dopredu. Richard Mašlanka je teda rozhodnutý zotrvať v klube a pracovať na fungovaní hokeja v Michalovciach. Na spor trénera Ševčíka s prezidentom HK Dukla Milanom Mrázom uviedol, že všetky problémy, ktoré boli sú už vydiskutované. Mašlanka na záver vyzdvihol prácu rodičov, ktorí počas sezóny stále vynakladajú úsilie na skultúrňovanie mládežníckych šatní a pod..  

 

Poďakovanie sponzorom: Hokejový klub HK Dukla v zastúpení prezidenta Ing. Milana Mráza ďakuje sponzorom a partnerom klubu za podporu v minulej sezóne. Hlavne: Mestu Michalovce, ZIPP Bratislava, Timoti, BL FIVE. Za poskytnutie ubytovania patrí vďaka Interhotelu Družba, ktorý stravoval a ubytoval hráčov počas celej sezóny.

 

jk



Uverejnené: 27.04.2011 09:24:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.