files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvou letnou posilou HC winLand je Juraj Géci

 

Aj keď má hádzanársky klub Hc winLand Michalovce pred sebou ešte dve stretnutia jarnej časti, jeho funkcionári už myslia na budúcu sezónu. Prvou posilou klubu sa stal pivot prešovského Tatrana Juraj Géci. Na tlačovej konferencii, ktorú zorganizovalo vedenie klubu o tomto informovali predseda predstavenstva Hc winLand Ing. Stanislav Hudák a tréner tímu Pavol Jano. Tí sa nevyhli ani ďalším témam, ktoré súvisia s účinkovaním tímu v budúcej sezóne.

 

Prvou posilou Juraj Géci

Funkcionári Hc winLand vôbec nezaháľajú a aj keď nemajú istú extraligovú príslušnosť na ďalší ročník, chcú svoj káder posilniť. Prvou letnou posilou bude odchovanec prešovskej hádzanej Juraj Géci. Ten sa s Michalovčanmi dohodol na dva roky a zmluva mu začne plynúť 1. júla. „Je to hráč, ktorého sme sledovali od môjho príchodu do klubu,“ poznamenal tréner tímu Hc winLand Pavol Jano. „Práve na poste pivota nás momentálne tlačí topánka a myslím si, že tento hráč bude pre nás naozaj prínosom,“ následne dodal tréner tímu.


 

Okrem tohto odchovanca prešovskej hádzanej sa podarilo funkcionárom podpísať aj dvoch hráčov, ktorí v klube pôsobili na amatérskych báze. „Doteraz sme mali v tíme piatich hráčov s profesionálnymi zmluvami. Teraz sú na rade ďalší. Spolu s pánom Gécim sme totiž podpísali aj dvoch našich hráčov Vladimíra Krajňáka a Vladimíra Regendu, ktorí doposiaľ pôsobili v klube ako amatéri. Od teraz sú už aj oni hráčmi s profesionálnymi zmluvami,“ povedal k podpísaniu nových zmlúv s hráčmi predseda predstavenstva Hc winLand Stanislav Hudák.

 

 

Na lane aj ďalší

Podpísaním zmlúv s týmito troma hráčmi však aktivity funkcionárov Hc winLand určite nekončia. Káder chcú totiž vystužiť ďalšími kvalitnými hráčmi. „Aj napriek tomu, že do dnešného dňa nemáme extraligovú istotu chceme ísť tou cestou, že budeme mať čo najviac zazmluvnených hráčov, podotkol Stanislav Hudák, ktorý sa nevyhol ani odpovedi na otázku, či do kádra pribudnú aj ďalší profesionálni hráči. „Intenzívne sledujeme nami vytypovaných hráčov, s ktorými v lete začneme rokovania o ich možnom príchode do nášho tímu. V lete sa nám navyše prídu ukázať vytypovaní hráči z ukrajinskej najvyššej súťaže a na lane máme aj dvoch Maďarov,““ dodal Hudák. Podľa nášho zdroja nie je vylúčené ani to, že novou posilou kádra bude aj hráč, ktorý je v širšom kádri reprezentačného trénera Zoltána Heistera.

 

O účasti v extralige zatiaľ nič nové

Na tlačovej konferencii sa predstavitelia klubu nevyhli ani téme, budúceho pôsobenia tímu v extralige. Ako je známe, tímu Hc winLand sa pôsobenie v druhej najvyššej súťaži máli a jeho predstavitelia chcú v druhom roku svojej existencie pôsobiť v hádzanárskej extralige, kde podmienkami, ktoré poskytuje vedenie klubu, hráčom aj patrí. „V prvom roku nášho účinkovania v prvej lige sme si vytýčili cieľ stabilizovať káder. To sa nám aj podarilo. My sme nehovorili o účasti v extralige, no keď bude možnosť, určite ju využijeme,“ rozhovoril sa aj k tejto téme Stanislav Hudák. V tabuľke sú zverenci trénera Jana momentálne na treťom mieste a toto umiestnenie im extraligovú príslušnosť nezaručuje. Prvá prešovská rezerva síce postúpiť nemôže, ale extraligovú miestenku momentálne drží vo svojich rukách druhá Šaľa. Tú už Hc winLand pravdepodobne nepredbehne. Tá má však problémy v oblasti hráčskeho kádra, keďže v jej radoch je väčšina hosťujúcich extraligistov a navyše nemajú v súťaži prihlásené ani jedno mládežnícke družstvo. Takáto situácia znepokojuje aj najvyšších funkcionárov Slovenského hádzanárskeho zväzu. „My vieme, že tam sú tieto problémy. Do dnešného dňa sme ani nepočuli, že Šaľa chce extraligu hrať. Dúfame, že aj keď neskončíme na postupovom mieste, SZH bude brať do úvahy tieto argumenty,“ podotkol Hudák. „Sme však pripravení aj na situáciu, že družstvo sa do extralige nedostane a bude hrať iba prvú ligu. V takomto prípade bude nášim cieľom v budúcej sezóne vyhrať prvú ligu a týmto si tak zabezpečiť vytúženú extraligovú miestenku,“ dodal na záver Hudák.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2011 18:32:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.