files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí futbalisti presilovku dokonale využili

 

Futbalisti MFK Zemplin Michalovce si po troch zápasoch opäť zaspomínali ako chutí víťazstvo. V 25. kole 1. futbalovej ligy totiž zdolali na domácom ihrisku družstvo Liptovského Mikuláša hladko 3:0.

 

Zápas ovplyvnilo rýchle vylúčenie

Tréner Petržela urobil oproti stretnutiu proti Rimavskej Sobote dve zmeny v zostave. Stopéra Ziembu, ktorý bol vyradený z kádra nahradil srbský legionár Trninič a brankára Brédu Brudňák. Zápas výrazne ovplyvnila už šiesta minúta, keď sa po faule na prenikajúceho Kuncu mimo šestnástky musel z ihriska porúčať hosťujúci brankár Rakovan. „Tak to je samozrejme, že to ovplyvnilo zápas,“ rozhovoril sa tréner domácich Vlastimil Petržela. „Ja, keď sa môžem priznať, nemám rád takéto momenty. Mám rád, keď sa hrá jedenásť proti jedenástim, bez vylúčenia. Ako náhle príde vylúčenie, tak je mi jasné, že jedno mužstvo sa zavrie do obrany a je po zápase,“ uviedol Petržela ešte na margo vylúčenia hosťujúceho golmana. Domáci futbalisti presilovku využili už v prvom polčase, keď sa dvakrát presadil mladík Kunca a raz Ruskovský. Druhý polčas už takú kvalitu hry nepriniesol a Michalovčania v pohode dokráčali k trom bodom.

 

Prebudený Kunca

Dva góly v tomto dueli zaznamenal devätnásťročný odchovanec michalovského klubu Dominik Kunca. Toho bolo počas celého zápasu vidieť, nabehal kilometre a ani jedna lopta nebola pre neho stratená. Dal tak zabudnúť na svoje posledné domáce nevýrazné výkony. Po zápase Dominik neskrýval radosť. „Do tohto zápasu sme išli s jednoznačným cieľom vyhrať. Bolo to hlavne preto, že sme tri zápasy za sebou nevyhrali. Zápas ovplyvnila rýchla červená karta po faule na mňa,“ skonštatoval útočník, ktorý pred týmto zápasom naposledy skóroval v 20. kole na pôde Lučenca. Po červenej karte hosťujúceho brankára Rakovana si futbalisti MFK Zemplin vypracovali obrovský tlak, ktorý vyústil do polčasových troch gólov v siete súpera. „Je dobré, že sme presilovku o jedného hráča rýchlo využili a strelili tri góly už do polčasu. Vzhľadom na náš náskok už druhý polčas taký dobrý futbal nepriniesol a ani výkon v druhom dejstve nebol najlepší,“ následne dodal Kunca.

Ďalší program MFK Zemplín

Víťazstvom nad Liptovským Mikulášom ukončili zverenci trénera Petrželu trojzápasovú sériu bez víťazstva. Na budúco sobotu sa Michalovčania predstavia v Šali a doma ich diváci opäť uvidia v sobotu 30.4. keď o 16.00 privítajú Senec.

 

Výsledky všetkých stretnutí 25. kola nájdete na : http://www.profutbal.sk/clanok117119.htm

 

Peter Brendza



Uverejnené: 17.04.2011 20:26:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.