files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vynikajúce výsledkové série

 

  

Fanúšikovia najpopulárnejších športových tímov v Michalovciach môžu byť spokojní. Jednotlivé kolektívy sa môžu pochváliť výbornými výsledkami.

      

Janovci šliapu naplno

     

Hádzanári prvoligového HC winLand nenašli premožiteľa vo ôsmich zápasov za sebou. Obdivuhodnú sériu začali v poslednom jesennom zápase. Trvá dodnes. Pritom v prvej polovici sezóny boli Michalovce priemerným účastníkom súťaže. Vonku takmer vždy prehrali (zvíťazili iba v Pezinku), doma skoro stále vyhrali (výnimkou bola  prehra s Prešovom B). Tomu zodpovedala aj bilancia pozostávajúca zo štyroch víťazstiev a šiestich prehier. Počas zimnej prestávky funkcionári zdôrazňovali, že chcú z prvého miesta postúpiť do extraligy. Úprimne: ich slová v skutočnosti nikto nebral vážne. O to viac, že do hráčskeho kádra pribudla len jediná posila - legendárny brankár Maroš Kolpak. Zverenci trénera Pavla Jana sa však stanovených ambícií držia do bodky! Zdolávajú jedného súpera za druhým a je úplne jedno, či sú ich protihráči na špici alebo v strede tabuľky.

          

Sú už v popredí

     

Vďaka tomu sa Michalovčania prepracovali už na 3.miesto, ktoré ako posledné zaručuje miestenku v najvyššej súťaži. Prvú ligu však môžu ešte aj vyhrať, veď štyri kolá pred koncom sezóny strácajú na vedúcu prešovskú rezervu len päť bodov.  Ukázalo sa, že tím najviac tlačila topánka na trénerskom poste. P.Jano naučil mužstvo veľmi dôsledne brániť. Viditeľne sa zlepšil prechod do útoku a aj streľba je na podstatne vyššej úrovni. Navyše, celok sa už vyhýba hluchým pasážam, počas ktorých vracal súperov do hry.

 

     

Peknou šnúrou sa pýšia aj hádzanárky interligovej Iuventy Michalovce. Tie vyhrali už v šiestich stretnutiach v rade. No a takisto im je absolútne jedno, či na druhej strane ihriska stojí líder tabuľky, alebo tím všemožne bojujúci o záchranu. V ostatnom majstrovskom súboji pripravili vedúcej Slavii Praha prvú prehru na ihrisku súpera v tomto súťažnom ročníku. Po výhre nad Šaľou z popredia pelotónu sa definitívne stali najlepšie umiestneným slovenským účastníkom v základnej časti WHIL a do národného play-off pôjdu z prvej pozície. Toto sú výsledky, ktoré raz a navždy vchádzajú do hádzanárskych dejín. Iuvenťáčky sa naplno presadili aj vo Veselí n/M., ktoré už roky patrí k českej výkonnostnej špičke. Pravdu povediac,  aj na zdolanie sústavne „hryzúcich“ tímov - Trenčína, Písku a Mostu treba vynaložiť kus hádzanárskeho umenia. Veď aj chvíľkové poľavenie môže viesť k poriadne dramatickým okamihom. Iuventa šliape ako dobre namazaný stroj. Hráčky sú fantasticky kondične pripravené. Veď v podstate celý súboj proti Slavii Praha odohrala tá istá zostava!

Michalovce majú výbornú lavičku, aj staršie dorastenky sú schopné okamžite nasadnúť do zápasového vlaku a strieľať góly. Predovšetkým toto sú najväčšie zbrane michalovského team-worku. Dočká sa po štyroch rokoch slovenského majstrovského titulu? Odpoveď sa dozvieme v máji. 

     

Jedenásťbodový rozdiel

     

Nečakané výsledky dosahujú prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Družstvo, ktoré sa na jeseň z trávnikov súperov permanentne vracalo naprázdno, už v doterajšom priebehu jarnej časti zaznamenalo vonku tri výhry. To je úžasné! Reči o ťažkom boji o záchranu sa rozplynuli už v závere marca! Už len vďaka dvom víťazstvám (v Ružomberku a Senici) delil Zemplínčanov od zostupového pásma vynikajúci jedenásťbodový rozdiel. Raz darmo, mladý tréner Albert Rusnák vštepil zverencom do hláv bojovnosť, zodpovednosť a nepoddajnosť. No a jeho mladí buldoci to do bodky napĺňajú. Pritom už vôbec nemusia brať ohľad na to, či sú v zostave na jeseň nepostrádateľní Kunca a Špilár. Veď aj bez nich vsietili Ružomberčanom päť gólov. Ukazuje sa však, že doma to bude horšie. Psychický tlak robí svoje, čo sa jasne ukázalo v nezvládnutom domácom dueli so Žilinou (2:3). Treba však povedať, že hostia boli zdolateľní a len zhodou priaznivých okolností pri Laborci vyhrali.

   

Nadviažu na úvod?

   

Úvod jarnej časti vyšiel aj A-mužstvu MFK Zemplín. Petrželovci už po dvanástich minútach hry viac-menej rozhodli o výsledku domáceho zápolenia s Púchovom (3:0). Bravúrne zvládli aj zápas na mimoriadne horúcom lučeneckom ihrisku, kde im Sninský, Vajda, Opiela a iní poriadne strpčovali futbalový život (Petrželovci vyhrali 2:1). Vydýchnuť nedali ani Dolnému Kubínu, ktorý na svojom prekrásnom štadióne bez problémov porazili (3:0). Dostali sa na výbornú 2.priečku v tabuľke. Dovtedy neomylný stroj však začal akosi vynechávať. Prehral v Moldave n/B. a doma po slabom výkone len remizoval s Ružomberkom B (0:0). Ostáva veriť, že Zemplín sa opäť pozviecha a výsledkovo nadviaže na vydarené prvé jarné stretnutia.

                                                                                     (jn)

 



Uverejnené: 08.04.2011 10:42:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.