files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat skupiny Collegium Musicum po dvanástich rokoch

 

 

Súťaž o vstupenky s Novinami Zemplína !!! 

 

Stačí, ak na mailovú adresu inzercia@novinyzemplina.sk pošlete svoje kontaktné údaje spolu s heslom Collegium Musicum a budete zaradení do žrebovania o vstupenky na koncert tejto skupiny, ktorý sa uskutoční 25.3.2011 v  Humennom.

. 



 

 

Čo o nich napísali


„Collegium – to bola vec. Neskrotná, slobodná a nekonečne charizmatická. Marián Varga za organom bol Paganini našej generácie, jediný tuzemský rockový idol. Tajuplný, divoký, opradený fámami. Vzrušujúci. Bol to človek, ktorý akoby prišiel do nášho malého štátu za železnou oponou z krajiny, kde sa rock môže hrať slobodne, kde sa hviezdy môžu správať, ako chcú, a kde úvodníky hudobných časopisov nemusia byť o festivaloch politických odrhovačiek. Varga bol živou revoltou proti tesilovému a dederónovému socializmu, s jeho hudbou sme dýchali priestor.“

To napísal publicista Marian Jaslovský v predslove svojej knihy Collegium Musicum. V istom smere nebolo na Slovensku významnejšej slovenskej rockovej skupiny, ako je Collegium Musicum. Nekompromisnú kvalitu spájala s obdivom davov (na takéto čosi už desaťročia nie sme zvyknutí) a ako pravdepodobne jediná kapela na Slovensku bola schopná aj kariéry na Západe, čo je, samozrejme hypotetické, pretože železná opona bola nepriestrelná.

 

Comebackové turné 2011

Skupina prestala de facto existovať na jeseň 1979 a odvtedy sa na scéne zjavuje len vo forme sporadických come backov. Ten posledný a najväčší sa uskutočnil v roku 1997.  Štyri veľké koncerty v slovenských mestách priniesli aj živý album. Odvtedy sa Varga venuje iba sólovým projektom.

Pre tých, ktorým bolo smutno za elektrizujúcimi koncertmi Collegia, máme dobrú správu: v najbližších dňoch sa bude konať comebackové turné skupiny v takmer klasickej zostave (Marián Varga – organ, klávesy, Fedor Frešo – basgitara, František Griglák – gitara. Jedine zakladajúceho člena, bubeníka Dušana Hájeka, ktorý už sa roky hudbe vôbec nevenuje, nahradil brilantný hráč Martin Valihora, pôsobiaci rovnakým dielom na newyorskej hudobnej scéne aj doma.

Marián Varga je známy, že nerád ťaží zo svojej niekdajšej kariéry a radšej skúša nevyjazdené cesty. Preto je návrat Collegia Musica dvojnásobne milou a vzácnou udalosťou.

 

Plán turné:

23.3. o 19,00 hod - Kultúrny dom Andreja Hlinku, ul. A.Bernoláka 1, Ružomberok
 

24.3. o 19,30 hod - Kino Scala, Masarykova 7, Prešov


25.3. o 19,00 hod - Dom kultúry,  Gorkého 1, Humenné

 
26.3. o 19,00 hod - Kino Mier, Šafárikovo nám. 7, Spišská Nová Ves 

 
Cena/Price:  12 EUR  

 

Vstupenky si môžete zakúpiť v predajniach Dr. Horák alebo v sieti Ticketportal

Viac informácií na  www.collegiummusicum.sk

 



Uverejnené: 21.03.2011 07:57:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.