files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Paniny coffee vystavuje michalovský učiteľ

 

 

Steny v Paniny coffee sa v týchto dňoch obohatili o umelecké  práce maliara  a učiteľa výtvarnej výchovy a estetiky na  IV.ZŠ v Michalovciach, PaedDr. Vladimíra Horvátha, rodáka z Michaloviec. Vernisáž pod názvom „Výstava obrazov“ otvoril  PaedDr. Miroslav Capovčak. O príjemnú atmosféru večera sa postaral aj Mgr. Alexander Bertič so žiakmi IV.ZŠ v Michalovciach. Výstava potrvá do konca marca.

 

Práce sú prelomom v jeho tvorbe

V kaviarni nájdete šestnásť obrazov rôznej tematiky, maľované olejom a kombinovanou technikou. „Oproti predchádzajúcej tvorbe, kde dominovala krajina a zemplínske motívy so sklonom k realizmu sú tieto práce niečím novým. Znamenajú prelom v mojej tvorbe a naznačujú smer, ktorým by som sa chcel ďalej uberať,“  uvádza Horváth a dodáva „je to smer, kde nastupuje expresívnosť s prvkami abstraktného umenia a symboliky.“ Autor sa snaží, aby jeho práce boli dostatočne estetické a zrozumiteľné tím, ktorí hľadajú potešenie vo výtvarnom umení.

 

Výtvarník je inšpirovaný pohľadom na svet

Horvátha lákal výtvarný svet už od  detstva. Umelecké sklony prebral od svojho otca, ktorý sa maľbe venoval amatérsky. Podnet k umeleckej tvorbe čerpal aj od Ladislava Fedoríka, učiteľa výtvarnej výchovy v Strážskom a napokon i z kolektívu prešovských maliarov UPJS na čele s profesorom Hapakom. „Inšpiráciou pri mojej práci je celkový pohľad na svet a na charakter človeka, ktorý v tomto svete môže byť kladným, ale aj záporným hrdinom, povedal autor. Svoje práce úspešne vystavoval  v rámci Slovenska a Česka. Poslednú výstavu mal vlani  v obchodnom centre v Londýne. S Horváthovými obrazmi sa môžme stretnúť aj v USA, Austrálii, Juhoafrickej republike, Jordánsku a Veľkej Británii.

Martina Králiková

 




Uverejnené: 14.03.2011 08:47:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.