files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Karpatský pohár 2011 na Vinianskom jazere

 


V dňoch 5.-6. marca 2011 sa na Vinianskom jazere uskutočnil 10. ročník bridžového turnaja – Karpatský pohár 2011, ktorý organizovali Bridžový klub Michalovce a Slovenský bridžový zväz pod patronátom primátora Michaloviec Viliama Zahorčáka, ktorého v sobotu, pri otvorení turnaja zastupovali: zástupca primátora Benjamín Bančej, zástupca prednostu Gabriel Dorič  a tajomník Rady športových klubov Ivan Pšenko.

 

Prvé jubileum rekordná účasť

Prvý jubilejný ročník Karpatského pohára, ktorý sa dostal do zoznamu oficálnych podujatí poriadaných Slovenským bridžovým zväzom, naplnil očakávania organizátorov, kedy bola zaznamenaná rekordná účasť súťažiacich – 15 družstiev a 36 párov. Okrem hráčov z Bridžového klubu Michalovce, tradičnej účasti hráčov košického bridžového klubu KBK Košice, hráčov z Bratislavy a Nitry sa súťaže zúčastnili aj hráči z ukrajinského Užhorodu a poľského Krakowa a Rzeszowa.


Súťaž družstiev

V sobotu sa hrala súťaž družstiev, v ktorej v napínavom finále zvíťazilo družstvo LAURUS z Michaloviec (v zložení: Alojz Zlacký, Ljubov Tokárová, Jozef Onder a Peter Laca), ktoré len lepším skóre získalo prvenstvo pred ďalším michalovským klubom ZEMPLÍN (v zložení: Ján Biačko, Július Sabadoš, Branislav Šikra a Michal Šikra). Na treťom mieste skončilo družstvo Uzhgorod z Užhorodu (v zložení Peter de Galitzin, Igor Savchuk, Michael Demchik, Vasil Lendel).

 

Súťaž párov

V nedeľu sa hrala súťaž párov, ktorej sa zúčastnilo 36 párov.  V tejto súťaži už domáci nemali také úspechy, ako v súťaži družstiev. Na prvom miesto sa s výrazným náskokom umiestnil poľský pár Izabella Klar a Boguslav Kruczek, pred svojimi krajanmi na 2.mieste Jacek Stasica a Włodzimierz Wala a na 3.mieste Darius Kulpinski a Grzegorz Rewer. Až na 4. a 5.mieste sa umiestnili slovenské páry – bridžisti z Košíc – Karol Lohay s Martinom Vodičkom a Eva Lovíšková s Katarínou Horňákovou.

Záverečeného ceremoniálu udeľovania cien a putovných pohárov sa zúčastnil zástupca primátora Benjamín Bančej.

V záverečných vystúpeniach zástupcu primátora Benjamína Bančeja, predsedu Bridžového klubu Michalovce Gabriela Hinďoša a prezidenta Slovenského bridžového zväzu Petra Belčáka, ale aj zahraničných hostí, odznelo presvedčenie, že príjemné prostredie Vinianskeho jazera sa dobre zapísalo do povedomia hráčov a bude aj na budúci rok miestom konania dobrého bridžového turnaja, s možno ešte väčšou popularitou a účasťou.

 

p. Laca

Otvorenie turnaja - zľava G.Hinďoš, B.Bančej, G.Dorič a I.Štenko.

 

 Samotná hra.

Záverečný ceremoniál.

 Družstvá 1.miesto.

Družstvá 2.miesto.

Družstvá 3.miesto.

Páry 1.miesto.

Páry 2.miesto.

Páry 3.miesto.

 

 

 

 



Uverejnené: 10.03.2011 08:16:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.