files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Mráz: "Hokeju treba fandiť aj vtedy, keď sa mužstvu nedarí!"

 

Hokejisti michalovskej Dukly majú za sebou nezvyčajnú sezónu. Začiatok súťažného ročníka poznamenala výmena vedenia Dukly, následne prišlo aj k zmene na poste trénera. V polovici súťaže však Zemplínčanov postihli nevídané problémy. Najprv prišlo k viacerým zraneniam, následne sa v mužstve objavila žltačka, ktorá skolila polovicu hráčov, o vyhoretej šatni ani netreba hovoriť. Aj o týchto problémoch sme sa porozprávali s prezidentom klubu HK Dukla Michalovce, Ing. Milanom Mrázom.

 

Pán Mráz, za sebou máte štyri sezóny pôsobenia pri hokeji v pozícii generálneho partnera, ako sa s odstupom času dívate na svoje rozhodnutie vstúpiť do hokeja?

 

Myslím si, že vstup do hokeja nebol zlý krok. V tom čase som sa rozhodoval, či rozbehnem mužskú hádzanú, alebo podporím hokej. Rozhodol som sa pre hokej hlavne preto, že má veľkú tradíciu v tomto meste, nehovoriac o tom, že som sa díval aj na jeho budúcnosť. Ak to zhodnotím z hľadiska finančného, tak neľutujem peniaze, ktoré som na hokej vynaložil. Táto sezóna však bola iná, keďže sa udiali okolnosti, ktoré som nikdy neočakával a začínam mať na celú situáciu trochu iný pohľad.  

 

Neľutujete zatiaľ svoje rozhodnutie vstúpiť do hokeja?

 

Svoje rozhodnutie neľutujem, aj napriek tomu, že táto sezóna ukázala množstvo ľudských negatív, ktoré poznačili celý tento ročník.  

 

V tejto sezóne sa vystriedali až traja tréneri, to pri hokeji nebýva zvykom. Čo klub viedlo k tejto výmene?

 

Hlavným dôvodom k výmene trénera Kohutiara boli financie, keďže sme na túto sezónu nemali dostatočne vykrytý rozpočet a navrhli sme pánovi  Kohutiarovi zníženie platu, s čím nesúhlasil. Preto sme pristúpili k jeho výmene. Tréner Bohunický trénoval v podstate za polovičný plat predošlého trénera. Aj prispením bývalého vedenia, ktoré sa všetkými možnými spôsobmi snažilo diskreditovať všetkých ľudí okolo hokeja, sme pristúpili aj k jeho výmene a prišiel tréner Faith.

 

Počas sezóny ste zažili aj útok fanúšikov na vašu osobu vo forme rôznych transparentov, to sa často nevidí. Kto si myslíte, že takúto antikampaň proti vám spustil?

 

Táto sezóna mi ukázala, že tzv. fanúšikovia spolu so samotným fanklubom dokázali svojím počínaním  - aj na čele s ľuďmi z bývalého vedenia - znehodnotiť prácu ostatných, ktorí pri hokeji pracovali a robili ho. Fanúšikovia a fanklub musia pochopiť, že hokeju treba fandiť aj vtedy, keď sa mužstvu nedarí, nielen vtedy, keď vyhrávame. Ak ľudia toto nepochopia, tak potom nie sú ozajstní fanúšikovia, ale len diváci. Preto zvažujem odchod, keďže je veľmi ľahké kritizovať a ničiť robotu, oveľa ťažšie je niečo vytvoriť. Hlavne ak formou transparentov a pokrikmi vyjadrovali svoju nespokojnosť. Bývalý hlavný funkcionár sa mi dokonca priznal, že to celé zorganizoval proti mojej osobe. Ak niekto osočuje sponzorov za to, že vkladajú financie do hokeja, potom to ozaj nemá význam robiť. Považujem to za znevažovanie práce ľudí, ktorí pre hokej chcú niečo urobiť. V prvom rade si musia fanúšikovia uvedomiť, že sponzori sa nehľadajú ľahko, ak sa to niekomu nepáči, môže nás nahradiť. Ja mu budem následne veľmi fandiť, lebo zháňanie financií a samotné financovanie je v športe určite najťažšie.

 

Ak si premietneme uplynulú sezónu v spätnom zrkadle, udialo sa v mužstve množstvo zaujímavostí, s ktorými sa ľudia často nestretávajú. Mužstvo zasiahlo množstvo zranení, žltačka, vyhoretá šatňa, aký je váš pohľad na tieto udalosti?

 

Ťažko povedať, z čoho vychádzalo viacero zranení, človek si nevyberá. Určite sa hráči zraneniam snažia vyhnúť. Väčšina však určite pramenila zo samotnej hry. Čo sa týka žltačky, je ťažké sa k tomu vyjadrovať. Samotný klub to zatiaľ neriešil, určite sa tým budeme zaoberať. To, že nám vyhorela šatňa, je vyslovená nezodpovednosť hráčov, za čo sme vyvodili dôsledky, ktoré, myslím, boli postačujúce.

 

Sezóna 2010/2011 bola z pohľadu umiestnenia zatiaľ najúspešnejšia. Ak by ste ju mali hodnotiť osobne, čo by ste k nej povedali?

 

Sezónu sme začali veľmi dobre, mužstvo bolo na čelných pozíciách. Dosahovali sme dobré výsledky až do prvej polovice súťaže, dokedy sme aj potvrdzovali naše ambície, to znamená umiestniť sa do štvrtého miesta v tabuľke celej súťaže. Následne však prišli problémy, ktoré nás výrazne pribrzdili. Ak si však vezmeme, čím všetkým sme si prešli, môžeme túto sezónu hodnotiť vysoko pozitívne.

 

Vyhodnocovali ste už spolu s vedením a trénermi konkrétne závery z tejto sezóny?

 

Zatiaľ sme túto sezónu ešte neuzavreli, musíme ešte uzavrieť niektoré otázky, ktoré ostali nezodpovedané. Následne zasadne správna rada s vedením klubu, ktorá bude rozhodovať, čo sa udeje do budúcnosti.

 

Počas sezóny ste koketovali s odchodom k mužskej hádzanej. Máte stále takéto myšlienky, alebo ostanete pri hokeji?

 

Ako som už spomínal, viacero vecí cez sezónu ma sklamalo, preto budem zvažovať moje zotrvanie pri hokeji a na základe okolností, ktoré sa udiali, budem uvažovať nad odchodom z hokeja. Ponuka od spoločnosti winLand a jej majiteľa pána Hudáka je na stole a ja budem zvažovať čo ďalej. 

 

Čo by ste na záver odkázali fanúšikom, ktorí - ako vieme - sú s konečným umiestnením vcelku spokojní?

 

Ak ľudia boli na play-off zápasoch, tak určite neodchádzali sklamaní. Samotná atmosféra nám pripomenula niekdajšie fungovanie Dukly v 90-tych rokoch, preto sa to vlastne robí. Ja teda prosím fanúšikov, aby verili ľuďom, ktorí pri hokeji robia, pretože to robia pre fanúšikov a pre hokej, nie preto, aby sa na nich hanlivo ukazovalo a kričalo. V neposlednom rade treba myslieť aj na sponzorov, ktorí nemusia naďalej hokej dotovať. Financie sú hlavným motorom hokeja, bez nich sa to robiť nedá. Ľahko sa môže stať, že tí, čo dnes hokej sponzorujú, môžu rýchlo prejsť len do role divákov a dívať sa, ako do hokeja dá financie niekto iný, vtedy nastane problém. Ľudí, ktorí sa na dotovaní športu chcú podieľať, veľa niet, preto si zaslúžia úctu a nie nadávky a pokriky.

nz



Uverejnené: 28.02.2011 17:16:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.