files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Orli s výhrou a prehrou + FOTO a VIDEO



Basketbalisti 1. BK Michalovce sa cez víkend prvýkrát v nadstavbovej časti predstavili pred domácim publikom. Vzhľadom na ich doterajšiu bilanciu, keď vonku prehrali všetkých päť zápasov si chceli napraviť chuť. To sa im podarilo len z časti. V prvom zápase si síce pripísali víťazstvo nad Trnavou 63:58, ale v druhom duely nestačili na rezervu extraligových Levíc a podľahli jej 60:71. Orli sa najbližšie predstavia na domácej palubovke v sobotu 12. marca, keď o 16.00 privítajú Sláviu TU Košice.

 

1. BK Michalovce - MBK AŠK Slávia Trnava  63:58  (26:28)

1. BK : Maškulík 19, Mižák 15, Tebeľák 15, V.Mitterpák 8, Jäger 4, Šimko 2, Šanta, Vaníček, Pančura, Mikulský

Doskoky : Tebeľák 15, Mižák 6

Získané lopty : Maškulík 3, Mižák 3, V.Mitterpák 3

Asistencie : V.Mitterpák 4

 

 

Zápas 6. kola sa začal minútou ticha za nedávno zosnulého pracovníka klubu Ľudovíta Pastiráka. Trénerovi Rakovskému v súboji s Trnavou, ktorá dosial prehrala iba raz, chýbali dlhodobo zranení Roman Rakovský a Svitlica, navyše zranenie nedovolilo nastúpiť ani jeho druhému synovi Martinovi. Prvá štvrtina vyšla lepšie hosťom, ktorí ju vyhrali o sedem bodov 17:10. Košom Tebeľáka v 13. minúte sa Orlom podarilo znížiť na dva body, no tréner Trnavy na tento moment reagoval oddychovým časom a ten jeho zverencom pomohol. Šnúrou šiestich bodov sa ujali osembodového vedenia. Orli sa však nevzdávali a košmi Mitterpáka a Jägera vyrovnali v poslednej minúte prvého polčasu na 26:26. Trnavčania však kontrovali košom v poslednej sekunde prvého dejstva a tak do kabín odchádzali s dvojbodovým náskokom. Cez prestávku si predstavitelia klubu uctili jedného z funkcionárov Mgr. Jozef Ihnacika, ktorý sa v týchto dňoch oslávil 75 narodeniny. Aj na jeho radosť Orli v druhom polčase zmenili priebeh zápasu. Hlavne vďaka dvojici Mižák, Maškulík sa ujali vedenia 39:34. Hostia aj za pomoci oddychového času vyrovnali na začiatku poslednej štvrtiny na, no Orli ož nepustili priebeh stretnutia zo svojich rúk a pripísali si prvú výhru v nadstavbovej časti.

 

1. BK Michalovce - Astrum Levice B  60:71  (26:39)

Body : Mižák 13, Tebeľák 12, V.Mitterpák 12, M.Rakovský 6, Šanta 4, Jäger 4, Vaníček, Pančura, Mikulský

Získané lopty : Mižák 5, V.Mitterpák 4, Mižák 4

Doskoky : Tebeľák 9, Mižák 5

Asistencie : V.Mitterpák 4

 

 

V ďalšom zápase čakal Orlov ešte ťažší súper, keďže Levice prišli aj s niektorými hráčmi svojho extraligového celku. Na tento duel navyše nemohol nastúpiť ani Šimko, ktorý utrpel proti Trnave výron členka. Tréner Rakovský poslal na ihrisko základnú zostavu s Tebeľákom, V.Mitterpákom, Mižákom, Maškulíkom a stále nedoliečeným M.Rakovským. Na lavičke mal k dispozícii iba talentovaných juniorov. Orli sa síce ujali vedenia 6:2, no to bolo poslednýkrát, čo v zápase viedli. Opraty zápasu totiž prebrali do svojich rúk skúsenejší hostia. Tí si už do polčasu vypracovali trinásťbodový náskok. Domáci basketbalisti sa v druhom polčase snažili priblížiť k svojmu súperovi. Najbližšie k tomu boli na začiatku poslednej štvrtiny, keď znížili náskok Levíc len na štyri body. Hostia sa však zmobilizovali a zápas už zo svojich rúk nepustili.

 

1. BK Michalovce



Uverejnené: 28.02.2011 16:33:52

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623