files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Petrželovi robia starosti mladíci

Tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela rieši v prípravnom období menší rébus. Hoci ho tešia výkony jeho mladíkov, sedemnásťročných brankára Miloslava Brédu a stredopoliara Róberta Kovaľa, s blížiacim sa finišom zimnej prípravy rozmýšľa, ako ich nasadzovať, keďže jarný štart prvej ligy je pre nich pasé. Čakajú ich totiž reprezentačné povinnosti s výberom Slovenska do 17 rokov.

 

Miloslav Bréda, Róbert Kovaľ i ďalší Michalovčan Stanislav Danko sú členmi národného výberu Slovenska do 17 rokov. Ten čaká v prvej polovici marca druhá fáza kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2011 tejto vekovej kategórie (budú v máji v Srbsku), v ktorej si v talianskom Lecce mladí Slováci postupne zmerajú sily s Českom (9. 3.), Škótskom (11. 3.) a domácim výberom Talianska (14. 3.). MFK Zemplín čaká 5. marca jarná premiéra doma s Púchovom, o týždeň 12. marca sa predstavia v Lučenci. „To znamená, že v prvých dvoch jarných kolách ich nebudem mať k dispozícii. Miloš Bréda sa pritom profiluje ako brankárska jednotka a veľkú radosť mi robia aj výkony Roba Kovaľa. Lenže aj keď sa teším z toho, že budú môcť naberať skúsenosti na medzinárodnej úrovni, mne robí starosti to, že ich nebudem mať od začiatku odvety k dispozícii. Preto musím v závere hernej časti zimnej prípravy zostavu pripravovať tak, že si budeme musieť poradiť aj bez nich.“ Skutočne zamotaná situácia, ale na druhej strane v MFK Zemplín o nej vedia v dostatočnom predstihu, preto na ňu vedia reagovať.

 

Zaujímal nás aj stav Gruzínca Georgiho Gamkrelidzeho. Ten zatiaľ v zimnej príprave odohral iba desať minút zápasu so Zlínom, ale aj to mu stačilo na to, aby rozhodol minulú sobotu v 87. minúte o víťazstve nad FC Tescoma. Ako je známe, Gamkrelidze sa začiatkom decembra minulého roku zranil v domácom prípravnom súboji s Moldavou nad Bodvou. Zlomil si kľúčnu kosť, okamžite podstúpil operáciu a napriek rekonvalescencii absolvoval celú doterajšiu časť zimnej prípravy. Pravda, v obmedzenom režime. „Odbehal s nami skoro všetko. S kondíciou teda problém nemá. Horšie je to už s osobnými súbojmi. Po takýchto zraneniach určitý čas existuje v hlave blok, ktorý limituje ochotu ísť do súbojov so súpermi. Aj uňho je vidieť, že ešte má určitý strach. Je iba na ňom, kedy to prekoná a bude plnohodnotným hráčom v našej zostave. Páči sa mi však jeho prístup a a preto verím, že to dlho trvať nebude,“ dodal Vlastimil Petržela.

 

zdroj:mfkzemplin.sk



Uverejnené: 18.02.2011 13:32:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.