files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

1.BK Michalovce na pôde súperov neuspeli

 

 

Súboje so Spišskou N.Vsou a Rožňavou nebývajú nikdy jednoduché a to sa potvrdilo i v týchto zápasoch. Zdravotný stav opôr michalovských orlov sa už zlepšuje, no v tomto dvojkole ešte stále nemohli nastúpiť bratia Rakovskí ani Tebeľák so Svitlicom a tak sa čakalo ako sa s touto situáciou vysporiadajú mladí hráči. Vekový priemer družstva v týchto zápasoch bol necelých 20 rokov.

 

SNV ´B´ - 1.BK Michalovce 63 : 53  (33:27)

 

V Sp.N.Vsi sa zápas niesol v obrannom duchu od začiatku zápasu.Veľmi ťažko si obe družstvá vytvárali strelecké pozície a tak si ani jedno družstvo nevytvorilo výraznejší náskok. Najväčší rozdiel si utvorili domáci trojkou v poslednej sekunde polčasu a to o 6 bodov. V útoku najviac bodoval V.Mitterpák, dobre ho dopĺňali Šimko s Maškulíkom, len škoda ich nepremenených podkošových situácií hlavne v prvej štvrtine. Dramatické boli hlavne súboje podkošových hráčov Šimka s Ulmanom, kde častejšie vychádzal ako víťaz michalovský hráč. V druhom polčase išli Michalovce rýchlo do vedenia, no výkon hostí zabrzdili 4 osobné chyby Mižáka a niekoľko nevyužitých dvojtaktov, ktoré vyplynuli z príliš veľkej snahy a možnosti vyhrať tento zápas. Ešte 2 min do konca bolo iba o dva body pre domácich, no viac skúseností na strane domácich rozhodlo o víťazstve Sp.N.Vsi. Desaťbodová prehra je príliš krutá pre taký vyrovnaný zápas, ale taký je už šport.

Body : V.Mitterpák 21, Šimko 12, Maškulik 9, Mižák 8, Šanta 2, Jäger 1, Vaníček, Pančura, Mikulský, T.Mitterpák

Doskoky : Šimko 14, Šanta 6

Získané lopty : Maškulík 4

 

ŠPD Rožňava - 1.BK Michalovce 79 : 62  (47:27)

Zápas proti Rožňave bol ešte náročnejší, pretože Rožňava nastúpila i s Lackovičom. V prvej štvrtine sa orli držali len do siedmej minúty. Potom domáci uzavreli podkošový priestor a za dve min. dokázali skórovať z trojbodového priestoru až štyrikrát. Do polčasu zvýšili náskok až na dvadsať bodov a hostia boli zrelí na uterák. Bodovo sa už tak nedarilo Mitterpákovi, ale v druhom polčase viac bodoval Šimko a i keď bol stav nepriaznivý orli predsa len sťahovali a do konca tretej štvrtiny upravili stav na 11 bodov pre Rožňavu.V tomto zápase viac príležitostí dostali mladí a možno povedať, že ani jeden nesklamal. I keď orli bojovali zo všetkých síl, na zvrat v zápase to nestačilo. Orli tentoraz nezvíťazili,no určite nadobudnuté skúsenosti zúžitkujú v ďalších zápasoch.

Vyžrebovanie nadstavbovej časti o priamy postup do extraligy je pre 1.BK už tradične nepríjemné, pretože prvých 5 zápasov odohrajú na palubovkách súperov a až na konci februára sa prvýkrát predstavia v domácom prostredí 26.2.2011 o 16:00 proti Trnave a 27.2.2011 o 13:00 hod proti Leviciam ´B´. Príďte nás povzbudiť.

 

 

Body : Šimko 24, V.Mitterpák 15, Mižák 9, Šanta 6, Maškulik 4, Jäger 2, Mikulský 2, Vaníček, Pančura, T.Mitterpák

Doskoky : Šimko 15, Mižák 5

Získané lopty : Mižák 4

 

1.BK MICHALOVCE

 



Uverejnené: 14.02.2011 09:57:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.