files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trusove trojgólové predstavenie proti majstrovi

Zážitok na celý život. Odchovanec michalovského futbalu Matej Trusa zaznamenal svoj prvý hetrik v ligovej súťaži. V siedmom nadstavbovom kole skupiny o titul sa v drese DAC Dunajská Streda trikrát presadil rovno proti už istému majstrovi ŠK Slovan Bratislava. Po troch Trusových góloch viedli domáci krátko pred uplynutím hodiny hry 4:0, Slovan nakoniec duel zdramatizoval a prehral „iba“ 3:5. Aj napriek tomu diváci videli na Žitnom ostrove reklamu na futbal!

Dvadsaťtriročný útočník začal svoje gólové predstavenie už v desiatej minúte, keď sa presadil po rohovom kope. Tri minúty pred uplynutím polhodiny skóroval po druhýkrát, po tom, čo štipľavou strelou prekvapil Trnovského a upravoval už na 3:0. Prvý seniorský hetrik zavŕšil krátko pred uplynutím hodiny hry, keď pätičkou poslal do siete center spoluhráča Brunettiho. Až potom dokázali skórovať aj hráči majstra, ktorí dokonca znížili na 3:4. V samom závere ale upravil na konečných 5:3 Redzič.

„Dosiahol som prvý hetrik v klubovej kariére, čiže pocity sú skvelé, lepšie som si to ani nemohol načasovať. Pre mňa to bol životný zápas, na pamiatku som si zobral loptu, s ktorou sa hralo. Ťažko sa mi hľadajú slová, emócie sú veľmi silné. Podarilo sa nám vybehnúť na hostí tak, ako sme si pred zápasom povedali. Prvý polčas sme nedali Slovanu dýchať, škoda, že sme v tom nepokračovali aj v celom druhom dejstve, trošku sme si to skomplikovali, ale aspoň bolo vzrušenie pre divákov. Záver som na lavičke veľmi prežíval, je to omnoho horšie, ako na ihrisku, kde to viete ovplyvniť. Nedivím sa, že tréneri to takto prežívajú. Našťastie, v týchto chvíľach nám veľmi pomohli fanúšikovia a napokon sme víťazstvo spečatili piatym gólom,“ povedal pre stránku DAC odchovanec michalovského futbalu. Mimochodom, v drese Slovana odohral skoro celý duel ďalší michalovský odchovanec a Trusov veľmi dobrý kamarát Matúš Vojtko.

Ostatní súperi strelili Slovanu v tejto ligovej sezóne maximálne dva góly, jedine DAC dokázal v septembri skórovať trikrát (3:1) a teraz k tomu pridal aj ďalšie dva. „Zásluha za predvedený výkon a prístup patrí nám, napriek tomu, že Slovan k nám cestoval už ako istý majster. Veľmi si vážim, že sme belasých porazili aj v druhom domácom zápase sezóny. Som hrdý na mužstvo. Tri body sú pre nás vzpruhou do bojov o európske priečky, potrebujeme ísť od zápasu k zápasu. V nedeľu sme si užili víťazstvo, od pondelka sa však už pripravujeme na najbližšieho súpera. Fanúšikovia boli opäť fantastickí, presne pre tieto pocity hráme futbal. Oni sú naša vzpruha, náš dvanásty hráč. Chodia na naše zápasy doma aj vonku. Ďakujeme im a verím, že toto víťazstvo potešilo celú Dunajskú Stredu,“ dodal pre stránku svojho klubu po víkende osemgólový strelec, ktorý okrem Michaloviec a DAC pôsobil aj v českej Plzni a Hradci Králové, kde bol na hosťovaní. Na Žitný ostrov sa presunul v lete minulého roka.

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 5:3 (3:0)
Niké liga, 7. kolo, skupiny o titul 
Góly: 10. Trusa, 19. Vitális, 27. Trusa, 56. Trusa, 89. Redzic - 78. Strelec, 83. Barseghjan 4:2, 84. Tolić.
ŽK: 63. Vitális, 90. Redzic - 41. Wimmer, 65. Tolić
Rozhodovali: Kružliak - Štrbo, Košecký, 8834 divákov
DAC: Popović (74. Felipe) – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez – Herc (62. Ramadan), Dimun, Vitális (69. Káčer) – Trusa (74. Dolček), Koné (62. Redzic)
Slovan: Trnovský - Bajrić, Risvanis (46. Marcelli), Wimmer (46. Kašia) - Blackman, Savvidis, Lichý (46. Tolič), Vojtko (87. Sharani) - Barseghjan, Strelec, Weiss ml. (79. Zmrhal)

Peter Brendza (foto: dac dunajská streda)

.



Uverejnené: 30.04.2024 14:30:05 files/jcq33unub6fgkv3j.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.