files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zahrá si po tretíkrát v rade na svetovom šampionáte?

Jednou z piatich avizovaných posíl, ktoré by mali prísť z kanadsko-americkej NHL do prípravy slovenského výberu pred svetovým šampionátom v Prahe a Ostrave je aj útočník Pavol Regenda. Dvadsaťštyriročný odchovanec michalovského hokeja si na svetovom šampionáte zahral zatiaľ dvakrát a to v rokoch 2022, kedy bol s piatimi gólmi aj najlepším strelcom tímu a takisto aj minulý rok. Bronzový olympijsky medailista z Pekingu v roku 2022 chce hrať na šampionáte aj po tretíkrát v rade.

"Je iné reprezentovať so slovenským znakom na hrudi, ako hrať za tím v Amerike," vyhlásil, povedal v rozhovore pre Hockey Slovakia, kde potvrdil o tom, že reprezentácia je jeho srdcovkou. "Som zástanca toho, že keď príde pozvánka, budem veľmi rád reprezentovať Slovensko. Reprezentoval som odmalička a budem veľmi rád stále. Môžem o mesiac dlhšie hrať hokej. Som hrdý na to, že môžem ísť a že som dostal pozvánku."

Slováci sa tentoraz môžu cítiť na šampionáte ako doma. Veď sa hrá v Prahe a Ostrave, odkiaľ je zo Slovenska iba na krok. „Ľudia nás podporovali aj v Helsinkách, aj v Rige. Keď to bude v Česku, bude tam ľudí omnoho viac a atmosféra bude ešte lepšia. Vidím, že sa buduje veľmi dobrý tím, čiže dúfam, že sa nám podarí väčší úspech ako po minulé roky," hovorí Pavol Regenda, ktorý by mal spolu s obrancom Šimonom Nemcom a útočníkmi Jurajom Slafkovským, Tomášom Tatarom či Martinom Pospíšilom posilniť reprezentáciu spoza mora. Čaká sa aj na ďalšie posily. "Je iné reprezentovať so slovenským znakom na hrudi, ako hrať za tím v Amerike," vyhlásil, povedal v rozhovore pre Hockey Slovakia, kde potvrdil o tom, že reprezentácia je jeho srdcovkou. "Som zástanca toho, že keď príde pozvánka, budem veľmi rád reprezentovať Slovensko. Reprezentoval som odmalička a budem veľmi rád stále. Môžem o mesiac dlhšie hrať hokej. Som hrdý na to, že môžem ísť a že som dostal pozvánku." Pavol Regenda väčšinu svojej druhej sezóny za morom strávil v tíme San Diego Gulls v AHL, kde v 54 dueloch pozbieral 34 (19+15) bodov ako tretí najlepší strelec mužstva. V prvom mužstve Anaheimu Ducks tentoraz neodohral toľko ako v ročníku 2022/23. V piatich stretnutiach nebodoval. „Veľa chalanov prichádza z klubov NHL, ale aj ostatné reprezentácie ako Amerika a Kanada budujú dobré tímy. Viem, že fanúšikovia budú mať vysoké očakávania, ale stále treba mať pokoru a úctu. Aj keď budeme mať dobrý tím, tak to bude určite náročné, aj proti slabším mužstvám, s ktorými sú hrozne náročné zápasy," dodal na záver Pavol Regenda.

Foto: internet

.



Uverejnené: 28.04.2024 19:08:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.