files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Maďar chodil kradnúť za hranice, už čelí obvineniu vo väzbe

Osemnásťročný štátny príslušník Maďarskej republiky, ktorý má toho podľa zistení „za ušami“ viac než dosť aj v Maďarskej republike, možno usúdil, že slovenskí policajti s ním ešte nemali tú česť, a tak sa vybral „úradovať“ na Slovensko.

Nevedno podľa čoho si za teritórium svojej trestnej činnosti vybral Slovenské Nové Mesto (okr. Trebišov), ale práve tu sa v posledných mesiacoch pohyboval a páchal trestnú činnosť. Prvýkrát sa v meste objavil ešte v novembri minulého roku, keď vstúpil na pozemok jedného z obývaných rodinných domov a zo zeme vybral železné stĺpiky, a potom ešte z vonkajšej garáže zobral fúriky, plechy a odkvapové rúry.


Potom sa na nejaký čas odmlčal a na miesto činu sa vrátil až tento mesiac. Zaujímavé je však to, že sa vrátil 4-krát, a 4-krát sa vrátil do toho istého domu. Najprv 4. februára po tom, čo vykopol vchodové dvere a poškodil sklenenú výplň na vonkajšej prístavbe jedného z rodinných domov, z nej odcudzil motorovú pílu a krovinorez. O pár dní (7.2.) sa vrátil. Po prekonaní zámku dverí sa mu podarilo dostať do domu, odkiaľ následne odcudzil práčku, žmýkačku a rôznu drogériu osobnej potreby. Potom ešte vošiel do prístavby a odtiaľ vzal sošku a drevenú vázu. Po takmer 10 dňoch (16.2.) prišiel opäť do rovnakého domu. Spod dreveného prístrešku odcudzil elektromotor, rovnakým spôsobom, ako predtým, sa dostal do vnútra domu a z kuchyne odcudzil rôzny riad a potraviny, poškodil chladničku a so sebou vzal ešte oblečenie a kozmetiku. Štvrtýkrát bol v rovnakom dome v utorok (20.02.). Rovnakým spôsobom, ako dovtedy, sa mu už do domu dostať nepodarilo, a tak rozbil sklenenú výplň na oknách a vošiel do priestorov obývacej izby. Ani táto návšteva sa nezaobišla bez odcudzených veci – muž si so sebou „pribalil“ hodinky, záclonu, holiaci strojček, rôzny riad i cestovný kufor. Nebyť vynikajúcej vzájomnej spolupráce policajtov Obvodného oddelenia Policajného zboru Streda nad Bodrogom, trebišovským kriminalistom a v neposlednom rade i maďarským kolegom, možno by „sused z Maďarska“ chodil na naše územie aj naďalej. Všetky skutky, ktorých sa na základe získanej dôkaznej situácie dopustil, boli spojené do spoločného konania. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove z prečinu porušovania domovej slobody, po vykonaní potrebných procesných úkonov, obvinil 18-ročného Zoltána z Maďarskej republiky. Trebišovský vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby, aby ďalej nepokračoval v trestnej činnosti. O jeho ďalšom osude tak bude rozhodovať súd,“ píše polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 23.02.2024 13:53:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.