files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obvinený generálny riaditeľ Správy ciest KSK sa vzdal funkcie

Anton Trišč už nie je riaditeľom Správy ciest KSK. Doterajší riaditeľ sa písomne vzdal svojej funkcie tesne pred štvrtkovým mimoriadnym zastupiteľstvom KSK, ktoré sa malo zaoberať jeho odvolaním.

Ako je známe, doterajšieho generálneho riaditeľa Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v súbehu so zločinom machinácie pri verejnom obstarávaní. Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho zadržala 9. novembra, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ho 12. novembra vzal do väzby. Najvyšší súd (NS) SR ho v stredu (22. 11.) prepustil z väzby s tým, že nezistil dôvody väzby. Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) sa vo štvrtok 23. 11. stretli na mimoriadnom zasadnutí Zastupiteľstva KSK. Jediným bodom rokovania malo byť odvolanie generálneho riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK). Ten ráno na župu doručil svoje písomné vzdanie sa funkcie, čím pominuli dôvody na jeho odvolanie. "Zastupiteľstvo KSK toto rozhodnutie vzalo na vedomie, za uznesenie zahlasovalo 46 prítomných poslancov, jeden sa zdržal a nikto nehlasoval proti," uviedla hovorkyňa KSK Katarína Strojná.

Anton Trišč zastával funkciu generálneho riaditeľa SC KSK od 1. 7. 2020. Po výberovom konaní a verejnom vypočutí potvrdilo návrh na jeho vymenovanie Zastupiteľstvo KSK. Od 13. 11. 2023 bol dočasným riadením najväčšej krajskej organizácie SC KSK poverený doterajší riaditeľ prevádzkového úseku Peter Vaľko. Túto funkciu bude vykonávať do odvolania, resp. úspešného ukončenia výberového konania na pozíciu.

.



Uverejnené: 23.11.2023 11:34:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.