files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Kusíne odštartovala rekonštrukcia mosta

Košická župa sa pustila do rekonštrukcie ďalšieho mosta v okolí Zemplínskej šíravy. Stavebníci už pracujú v obci Kusín na takmer 60-ročnom moste M1193 na ceste II/582. Župa na jeho rekonštrukciu vyčlenila 235-tisíc eur.

„Vozovka na tomto moste je v bezchybnom stave a vodičom by sa mohlo zdať, že most v Kusíne je v poriadku, no nachádza sa vo veľmi zlom stavebno-technickom stave - až v šiestom zo siedmich stupňov. Chodníkové rímsy sú zvetrané, zábradlie je poškodené a napadnuté koróziou. Na vtokovej aj výtokovej strane je na krajných nosníkoch obnažená výstuž so značným korozívnym úbytkom. Povrch betónov opôr a krídel je mierne zvetraný a napadnutý hubami či riasami. Rekonštrukcia tohto mosta bola, skrátka, nevyhnutná,“ ozrejmil predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Doprava na moste M1193 cez potok Kusín je počas rekonštrukcie vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu a riadi ju semafor. Práce na 6-metrovom premostení budú prebiehať v dvoch etapách. Zhotoviteľ Globaltech Slovakia s.r.o. najprv odfrézuje vozovku, nasledovať budú búracie práce, pričom sa ráta aj s odbúraním prefabrikovaných nosníkov. Na moste na novo vybudujú záverné múriky, úložné prahy a časti krídel, nová hydroizolácia aj drenáže na rube opôr. Zhotoviteľ zrealizuje nosnú konštrukciu, osadí mostné závery či rímsy na moste a na oporách. Súčasťou úpravy krajníc za aj pred mostom bude osadenie obrubníkov a starú vozovku nahradí nová. Ak pôjde všetko podľa plánu, zhotoviteľ by mal rekonštrukciu mosta ukončiť na jar 2024.

.



Uverejnené: 16.10.2023 14:45:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.