files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jesenný beh odbehol aj 80-ročný pretekár

Mesto Michalovce je svojimi športovými podujatiami známe po celom Slovensku. Mnoho skvelých projektov by však nebolo úspešných a nemali by svoju tradíciu, keby sme sa v nich nemohli oprieť o samotné športové kluby, ktoré na pôde mesta pôsobia. Jedným z takýchto podujatí je Jesenný beh Michalovčanov, ktorý sa každoročne teší z vysokej účasti bežcov.

Tento beh pripravuje Atletický klub Michalovce v spolupráci so samosprávou a Strednou odbornou školou obchodu a služieb. V Michalovciach sa uskutočnil počas uplynulého víkendu, teda v sobotu 7. októbra. „Atraktívny je pre mnohých účastníkov aj tým, že trasa behu je každý rok iná a možnosť zapojiť sa majú aj malí nádejí bežci, ktorí súťažia v Detskom behu na 500 metrov,“ hovorí Adela Kalaninová z mestského magistrátu.

Samotný hlavný beh mal dĺžku tri kilometre. Tento rok si organizátori za štart behu zvolili zrekonštruovaný historický park Kerta, odtiaľ trasa smerovala na Kostolné námestie, na Farskú ulicu a ulice v bezprostrednom okolí parku.  Súťažilo sa v štyroch kategóriách, muži, ženy chlapci do 9 rokov a dievčatá do 9 rokov. Na štart sa postavilo 121 pretekárov. V kategórii dospelých to bolo 80 bežcov z toho 50  mužov a 30 žien. V detských kategóriách pre dievčatá a chlapcov vo veku do 9 rokov sa na trať postavilo 41 detí z toho 20 chlapcov a 21 dievčat. V celkovom poradí si najlepšie počínal Michal Červeňák z Team-u DNF, medzi ženami zvíťazila Katarína Sikorai z Lastomíra. Víťazkou detskej kategórie dievčat do 9 rokov sa stala Timea Joneková z Michaloviec, víťazom v kategórii chlapcov do 9 rokov sa stal Samuel Hönsch zo Základnej školy na Okružnej ulici. Najmladším pretekárom bol trojročný Martin Hreha z Vranova nad Topľou a najstarším s úctyhodným vekom 80 rokov bol Gérard Parilák z AC Michalovce. 

.



Uverejnené: 10.10.2023 14:59:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.