files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cestujúci v Košickom kraji môžu vyhrať kredit aj výtvarné pomôcky

Počas Európskeho týždňa mobility, ktorý sa uskutoční v dňoch 16.–22. septembra 2023, sa môžu cestujúci prímestskou autobusovou dopravou v Košickom samosprávnom kraji a mestskou hromadnou dopravou v Trebišove zapojiť do súťaže o kredity na čipovú kartu ARRIVA v celkovej hodnote 3 600 EUR, pričom vďaka podpore Košického samosprávneho kraja a IDS Východ budú čipové karty počas celého týždňavydávané bezplatne. Pre žiakov základných škôlje pripravená výtvarná súťaž s témou „Cestujeme spolu autobusom 15 rokov“, v ktorej môžu získaťjeden zo šiestich  balíčkov výtvarných pomôcok v hodnote 250 EUR.

Témou 22. ročníka Európskeho týždňa mobility 2023 je „Šetri energiu“ a zameriava sa na dôležitosť znižovania energetických nákladov a spotreby v oblasti dopravy s cieľom dosiahnuť udržateľnú a efektívnu mobilitu. Vyzýva jednotlivcov, miestne samosprávy, organizácie a podniky, aby prijali opatrenia a podporili iniciatívy, ktoré umožnia účinnejšie využívanie energie v oblasti dopravy. Zároveň je dôležité motivovať jednotlivcov k využívaniu udržateľnejších spôsobov cestovania, ako je kombinovanie rôznych foriem dopravy, zdieľanie vozidiel a aktívna mobilita. „V Košickom kraji sa každoročne zapájame do Európskeho týždňa mobility a pri tejto príležitosti pripravujeme rôzne aktivity, súťaže, zľavy, či iné výhody pri cestovaní verejnou dopravou. Chceme motivovať východniarov, aby ju využívali vo väčšej miere a počas celého roka. Bezplatné vydávanie dopravných kariet či víkendové cestovné za jedno euro sú jednými z benefitov, ktoré môžu počas ETM využiť. Pretože verejná doprava je efektívnejšia, než individuálna, šetrí peniaze, energiu aj prírodu,“ povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

ARRIVA ako líder na slovenskom trhu podporuje Európsky týždeň mobilityna Slovensku každý rok vo všetkých piatich krajoch, v ktorých pôsobí. „Našim cestujúcim poskytujeme moderné, bezpečné a trvalo udržateľné dopravné služby vo verejnom záujme. Európsky týždeň mobility preto vnímame ako príležitosťukázať, že presadnúť z osobného automobilu do autobusu alebo vlaku je nielen možné, ale je to spôsob cestovania budúcnosti. ARRIVA sa na túto budúcnosť zodpovedne pripravuje a pozýva k tomu aj svojich partnerov, ktorými sú samosprávne kraje a mestá ako objednávatelia prímestskej a mestskej autobusovej dopravy,“ povedal Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku. „ARRIVA Michalovce má bohaté skúsenosti so šetrením energiou. Nielenže neustále obnovujeme náš vozidlový park, ale s pomocou eurofondov sme vybudovali alternatívne zdroje energie, ktoré využívame pri zabezpečení našich prevádzok a servisných pracovísk. Radi by sme využili Európsky týždeň mobility na to, aby sme upozornili širokú verejnosť, že vďaka verejnej doprave sa dá aj ušetriť. Preto sme pre našich cestujúcich,podobne ako po minulé roky, pripravili súťaž o kredity na čipovú kartu ARRIVA,“ povedal Gejza Sačko, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce.

Cestujúci, ktorí si počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra dobijú čipovú kartu ARRIVA za minimálne 10 EUR alebo si kúpia novú kartu s kreditom v tejto hodnote, budú automaticky zaradení do žrebovania o kredity v hodnote 30, 20 a 10 EUR. Čipové karty je možné počas celého týždňa získať na predajných miestach bezplatne, pričom ich dobitie je možné aj online cez e-shop, prípadne u vodičov v autobusoch ARRIVA. Zaujímavé výhry čakajú aj na najmenších cestujúcich, žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do výtvarnej súťaže. Víťazné tímy získajú balíčky výtvarných pomôcok v celkovej hodnote 1 500 EUR. Počas Európskeho týždňa mobility čakajú cestujúcich v spolupráci s objednávateľmi aj ďalšie zaujímavé aktivity. Jednou z nich je aj výhodnejšie cestovanie mestskou hromadnou dopravou v meste Trebišov 22. septembra 2023 v Deň bez áut. Informácie o súťažiach, cestovných poriadkoch a službách spoločnosti ARRIVA získajú zákazníci na webovej stránkearriva.sk/michalovce, prostredníctvom e-mailu informacie@arriva.sk alebo na linke Zákazníckej podpory +421 915 733 733 od pondelka do nedele, a to aj počas sviatkov či víkendov, v čase od 8:00 do 20:00. Cestujúci majú možnosť získať vždy aktuálne informácie aj online po prihlásení sa na odber noviniek cez formulár na internetovej stránke NEWSLETTER – ARRIVA na Slovensku. Priamo na svoju e-mailovú adresu tak môžu aktuálne informácie o cestovných poriadkoch, zmenách a obmedzeniach, novinkách i nových pracovných ponukách spoločností ARRIVA na Slovensku získať okamžite po ich zverejnení.

.



Uverejnené: 12.09.2023 16:46:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.