files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Unikátne ubytovanie v korunách stromov s wellness v Tokajskej oblasti

Tradičné hotely už dávno nie sú jedinou možnosťou pre návštevníkov túžiacich po nezabudnuteľnom zážitku v prírode. Projekt "Tokajské domčeky v korunách stromov s wellness", ktorý bol podporený Košickým samosprávnym krajom z dotačného programu Terra Incognita sumou 195 tisíc eur, prináša revolučnú formu ubytovania a relaxácie, ktorá spája divokú krásu prírody s moderným pohodlím. Toto inovatívne zariadenie sa nachádza v očarujúcej tokajskej vinohradníckej oblasti v Košickom kraji a otvára svoje dvere v snahe obohatiť návštevnícky zážitok pre milovníkov prírody a ekoturizmu.

„Netradičné ubytovanie v korunách stromov sa stalo trendom zážitkového ubytovania po celom svete a preto ma veľmi teší, že táto moderná a atraktívna novinka bude prístupná aj v našom kraji. Ide o ďalší významný prvok, ktorý obohatí turistický ruch v Košickom kraji a prinesie nového ducha na dolný Zemplín, teda do oblasti, ktorá má svoje jedinečné čaro a potenciál. Územie slovenského Tokaja je už teraz známesvojím výborným vínom a pôvabnými cyklistickými trasami a som presvedčený, že projekt "Tokajské domčeky v korunách stromov s wellness" na tento bohatý základ úspešne nadviaže. Verím, že tieto domčeky budú nielen zaujímavým miestom na oddych a relaxáciu, ale aj inšpiráciou pre ďalších investorov, ktorí uvažujú o rozvoji svojich podnikateľských aktivít na našom území. Som presvedčený, že takýto druh projektov prispeje nielen k rozvoju udržateľného turistického ruchu, ale aj k celkovému rozvoju a prosperite nášho kraja a  prinesie do našej destinácie novú energiu a dynamiku," informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Dedinka siedmich stromových domčekov s wellness centrom
Tokajské domčeky v korunách stromov s wellness je projektom, ktorý zabezpečí jedinečný celoročný zážitok v prírode. Sedem domčekov je vybudovaných vo vzdušných korunách stromov, ako súčasť lesoparku Campingu Malá Bara. Toto originálne ubytovanie predstavuje spojenie prírody, architektúry a pohodlia. Domčeky sú prepojené lanovými premosteniami, čo pobytu pridáva dobrodružný rozmer. Návštevníci majú možnosť relaxovať v komfortných ubytovacích jednotkách, z ktorých sa im naskytne nádherný výhľad na okolitú prírodu. Zároveň majú prístup k wellness centru, kde si budú môcť oddýchnuť a zregenerovať sa vo výnimočnej atmosfére. „Našimi Tokajskými domčekmi v korunách stromov,prepojenými s wellness, sme chceli oživiť kúzelnú vinohradnícku oblasť v Košickom kraji a jej návštevníkom poskytnúť nezabudnuteľný zážitok počas celého roka. Podarilo sa nám vytvoriť dedinku siedmich útulných domčekov spojených lanovými mostíkmi, s centrálnou terasou, kde siubytovaní môžu vychutnať pohodlie a krásny výhľad na okolitú prírodu. Päť domčekov dostalo pomenovania podľa odrôd vína z tejto oblasti - Lipovina, Muškát žltý, Furmint, Zeta a Kabar a ďalšie dva nesú názov Vírivka a Sauna.Cieľom nebolo len vytvoriť netradičné bývanie v korunách stromov s wellness zážitkami, ale zabezpečiť aj spojenie s miestnymi vinármi, s ktorými sa bude dať dohodnúť na ochutnávke tokajských vín. Ubytovanie je možné si rezervovať cez oficiálnu webovú stránku Campingu Malá Bara alebo cez booking platformu. Očakávame, že samotný wellness komplexbude na prijímanie návštevníkov pripravený v priebehu mesiaca októbra. Tešíme sa na všetkých, ktorí vstúpia do sveta, kde sa luxus a príroda stretávajú v harmónii a vychutnajú si tunajšiu atmosféru plnými dúškami," pozýva realizátor projektu Ivan Fedor za spoločnosť FED-comp, s.r.o..

Nová dimenzia ubytovania a relaxácie v Campingu Malá Bara

V rámci širokej ponuky kempingov a ubytovacích zariadení si Camping Malá Bara vybudoval svoje renomé vďaka vynikajúcej kvalite poskytovaných služieb, prozákazníckejorientácii aj inovatívnym prístupom. Pozitívnymi referenciami si získava rešpekt nielen u svojich existujúcich klientov, ale aj v rámci širšieho regiónu u svojich budúcich hostí. Možnosť ubytovať sa v domčekoch na stromoch s wellness ešte viac pridáva na jeho atraktívnosti. „Domčeky sú ako malé poklady v náručí stromov, ktorých objavovanie návštevníkom prináša skutočný zážitok z blízkeho spojenia s prírodou. Týmto spôsobom sa Camping Malá Bara stáva ešte inšpiratívnejším pre ostatných podnikateľov a poskytovateľov služieb v tokajskej oblasti. Táto lokalita očaruje nielen svojím prírodným pôvabom, ale ponúka aj bohatý výber aktivít a atrakcií. Možnosť cykloturistiky v krásnom prostredí viníc je bonusom pre aktívne trávenie voľného času. Neďaleko kempingu sa nachádzajú gazdovské pivnice v obciach Veľká Tŕňa, Malá Tŕňa, Viničky alebo Čerhov, ktoré sú známe svojou jedinečnou atmosférou a obľúbenými eventmi, ako napríklad "Deň otvorenýchtokajských pivníc". Okrem toho je tu množstvo ďalších miest, ktoré stoja za návštevu - vyhliadková veža v Malej Tŕni, Chateau Grand Bari so skvelou gastronómiou, kaštieľ Rákócziv Borši, či možnosť zažiť plavbu loďou po Bodrogu. Sompresvedčená, že Tokajské domčeky v korunách stromov s wellness budú pre návštevníkov Košického kraja nezabudnuteľným zážitkom, a že ich pozitívny dopad na kvalitu a pestrosť tunajšej ponuky prispeje k tomu, aby naša tokajská oblasť stále viac lákala aj turistov z rôznych vzdialenejších kútov sveta" vyzdvihla význam zrealizovaného projektu Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus​.

.



Uverejnené: 05.09.2023 19:41:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.