files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letné tábory lákajú poslednými miestami na augustové turnusy

Blíži sa polovica prázdnin, čo znamená, že mnohé deti už majú za sebou prvé zážitky z táborov. Tie už desiaty rok v rade ponúka pre najmenších východniarov aj Košický samosprávny kraj spolu s jeho kultúrnymi organizáciami a partnermi po celom kraji. Leto na Spiši, Gemeri, Above a Zemplíne odštartovalo tridsiatkou letných táborov s vyše 50 turnusmi a kapacitou viac ako 1 300 detí.

V prvom prázdninovom mesiaci patrili k najväčším favoritom na základe záujmu tábory ako Dobrodružstvá na Kollárke v Sečovciach, Letné prázdniny v múzeu a Zoskáčik v Michalovciach, ako aj Remeselníček v Herľanoch. „Aktivity aj zameranie táborov sa snažíme v kraji každým rokom zatraktívňovať. Župné kultúrne organizácie držia krok s trendmi a tak si v tábore príde na svoje každé dieťa. Za všetko hovorí vysoká účasť. Za júl sa v približne 30 –tich župných táboroch vystriedalo vyše 600 prázdninujúcich, čo je len o niečo menej než vlani za celé dva mesiace, kedy sa našich táborov zúčastnilo približne 800 detí. Teším sa, že veľmi rýchlo sa už  míňajú aj kapacity na augustové termíny. Som tiež rád, že vďaka Nadácii KSK majú krajšie prázdniny aj najmenší, ktorých rodiny by si pobyt v tábore inak nemohli dovoliť,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

 

Prostredníctvom krajskej nadácie sa môžu tábora zúčastniť i deti z nízkopríjmových, viacdetných či neúplných rodín alebo  z rodín v núdzi. Doposiaľ túto možnosť využilo viac ako 60 detí vo veku od 4 do 17 rokov, ktorým Nadácia KSK uhradila pobyt v plnej výške. Najmenší z rodín v ťažkej situácii mali za mesiac júl najväčší záujem o Športovo - pohybový camp, tábor Dobrodružná výprava a Čarodejnícky tábor. Niekoľko voľných miest v táboroch je k dispozícii aj v mesiaci august, na špeciálnej webovej stránke sa všetci záujemcovia dozvedia presné termíny jednotlivých turnusov, ako aj počty voľných miest, vekové odporúčanie, cenu, miesto konania a ďalšie informácie o podmienkach. Záujemcovia o tábor s podporou Nadácie KSK musia pri rezervácii miesta v tábore v poslednom kroku vyplniť aj registráciu v Nadácii KSK. Tá vyhodnotí prihlášku po posúdení ekonomických, sociálnych a bytových pomerov. Hudba, tanec, zvieratá, umenie, ale aj tajomstvá mágie či základy režírovania a mnohé ďalšie aktivity budú súčasťou prázdnin mladých východniarov ešte do konca augusta po celom Košickom kraji.

.



Uverejnené: 24.07.2023 13:57:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.