files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V sobotu môžu mať istotu záchrany

Situácia v skupine o udržanie sa v najvyššej Fortuna lige sa tri kolá pred koncom poriadne zamotala. Pred nimi síce poznáme tím, ktorý túto skupinu vyhrá (MFK Ružomberok), ako aj tím, ktorý zostúpi (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), otázka účastníka baráže je ale zamotaná a zrejme sa bude riešiť až do posledného kola.

Aktuálne je na tom najlepšie MFK Zemplín Michalovce, ktorý má na ôsmom mieste náskok dvoch bodov pred deviatou Skalicou a troch bodov pred Zlatými Moravcami a jedenástym Trenčínom. A keďže ten privíta v sobotu na svojom štadióne, v prípade víťazstva a kombinácie lepších vzájomných duelov dostane AS za seba na šesť bodov a bude mať definitívu záchrany. „Je pravda, že je to poriadne nabité. Pre nás je ale dobré, že to stále máme vo svojich rukách. Čakajú nás tri zápasy. Keď zvládneme ten v sobotu s Trenčínom, sme zachránení a musíme pre to urobiť všetko,“ uviedol na margo súčasnej situácie a postavenia tímu jeho brankár Benjamin Száraz. „Je to tak! Máme lepšie vzájomné zápasy a prípadné víťazstvo nám dáva definitívu. Nemôžeme sa ale pozerať na to takto. My musíme tento duel zvládnuť, aby bola lepšia nálada v kabíne,“ pokračuje michalovský brankár.

Nálada v kabíne bola pred týždňom o trochu lepšie. Družstvo ťahalo sériu ôsmich duelov bez porážku, o ktorú ale prišlo po prehre 2:3 v Skalici. „V prvom rade sme za túto sériu radi. Neprehrať osem zápasov v rade je dobré. Na druhej strane, z tých ôsmich duelov sme vyhrali iba dva a šesť remizovali, bodovo sme si teda až tak nepomohli. Potrebujeme aj víťazstvo a ja verím, že ho dosiahneme v sobotu s Trenčínom,“ poznamenal Benjamín Száraz a na margo Trenčína dodáva. „Je to mužstvo, ktoré chce hrať futbal. Zápasy s nimi mali vyrovnaný charakter a hralo sa ofenzívne. Tam sme strelili tri góly, doma sme s nimi vyhrali 2:0. Ako hovorím, je to našich rukách a ja verím, že to zvládneme a v sobotu si zabezpečíme záchranu.“

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 05.05.2023 11:13:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.