files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala v Šali a semifinlovej sérii prehráva 0:1

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v prvom semifinálovom zápase play-off na pôde HK Slovan Duslo Šaľa tesne 22:24 a Šalianky sa tak ujali vedenia v sérii 1:0. Trénera Petra Kostku okrem prehry mrzia aj zranenia dvoch hráčok základnej zostavy Aleny Dvorščákovej a Anastassije Krivokapičovej. Druhý semifinálový duel sa odohrá v stredu od 18.00 hod. v Michalovciach.

Michalovčanky mali výborný vstup do zápasu. Rýchlo viedli 2:0 a hoci Duslo zrovnalo na 2:2, šnúrou štyroch gólov viedla Iuventa v ôsmej minúte 6:2. Následne ale prišlo zranenie Dvorščákovej a Michalovčanky vykoľajili aj štyri vylúčenia, ktoré spôsobili obrat v skóre. Michalovčanky ešte v desiatej minúte vyhrávali 7:3, Duslo však kontrovalo šiestimi gólmi v rade, ktoré ich poslali do polčasového vedenia. To si udržiavali hráčky Šale až do konca prvého polčasu. Iuventa síce dokázala skorigovať z 10:13 na 12:13, posledné slovo v prvom dejstve ale patrilo domácej Ščípovej, ktorá z pokutového hodu upravila na 14:12. Začiatok druhého dejstva nezachytil Iuventu v ideálnej pohode. Lepšia totiž začalo Duslo, navyše sa zranila aj Krivokapičová a tréner Kostka už musel v zostave poriadne alternovať. Jeho zverenky sa nedokázali nakopnúť a v 39. minúte prehrávali 13:17. Michalovskú zástavu ale zdvihla kapitánka Wollingerová, ktorá rozhýbala ofenzívu svojho tímu. Bola to práve ona, ktorá v 48. minúte vyrovnala na 18:18 a zdalo sa, že Michalovčanky môžu dosiahnuť cenné víťazstvo. Šaľa však ihneď kontrovala dvoma gólmi v rade a víťazstvo si jej hráčky už nedali zobrať. Iuvente sa síce podarilo ešte vyrovnať na 21:21, tri góly v rade Dusla však rozhodli o jeho víťazstvo v prvom zápase semifinálovej série, ktorá sa teraz sťahuje na Zemplín, kde sa v stredu odohrá jej druhý diel.

HK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Iuventa Michalovce 24:22 (14:12)
Stav série: 1:0.
Pok. hody: 7/4 – 4/1. Vylúčené: 1 – 7. Rozhodovali: Haščík a Sivák. Divákov: 1400.
HK SLOVAN DUSLO: Furgaláková, Kusyová, Vorzáčková – Takáčová 2, Rácková 3, Vargová 3, B. Königová 3, Pócsíková 2/1, Ščipová 6/1, Šalatová, Ušiaková 2, Tulipánová, Pastoreková, Somogyiová 2, Pálová, Ratvajská 2.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Dvorščáková 1, Polievková, Štefaniková 1, Dmytrenková, Popovcová 5, Soskydová 2, Kohučová, Borysevyčová 1, Wollingerová 7, Radovićová, Kompaniecová 4/1, Klučková 1, Krivokapićová.

.



Uverejnené: 30.04.2023 19:28:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.