files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Záhorí o udržanie série neporaziteľnosti

Už osem duelov v rade trvá neporaziteľnosť futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Tí v rámci najvyššej Fortuna ligy svoju sériu bez prehry začali ešte v posledných dvoch kolách základnej časti, v ktorých zaznamenali remízy a pokračujú v nej aj v nadstavbe o záchranu. V nej bodovali zatiaľ vo všetkých šiestich dueloch. Naposledy vyhrali v Poprade nad Liptovským Mikulášom 3:1 a Liptákov týmto víťazstvom definitívne poslali do druhej ligy.

Na druhej strane, z ôsmych duelov, ktoré neprehrali, až šesťkrát remizovali a aj preto ešte nemôžu hovoriť o definitívnej záchrane v najvyššej súťaži. „Určite je to fajn séria a sme za ňu vďační. Tešíme sa z toho, že sme ju minulú sobotu skrášlili aj víťazstvom. Tých výhier samozrejme mohlo byť aj viac. Na druhej strane, mohli byť aj prehry a viaceré mužstvá by takúto sériu určite brali,“ vyjadril sa jeden z kapitánom MFK Zemplín Michalovce Juraj Kotula, ktorý v posledných dueloch chýbal kvôli zraneniu. Na trávnik sa vrátil vo víťaznom zápase v Poprade, v ktorom si Zemplínčania výrazne pomohli. Aktuálne majú náskok šiestich bodov pred jedenástymi Zlatými Moravcami. Deviaty Trenčín na nich stráca štyri body a desiata Skalica päť. „My sa musíme pozerať len na seba a na svoje výkony. Vzhľadom k tomu, že je to tam natlačené, musíme byť spokojní s tým, že stále bodujeme. Som rád, že túto sériu držíme a verí, že ju natiahneme aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje Juraj Kotula.

Michalovčania ale ešte nič vyhraté nemajú a musia byť v strehu aj v ďalších dueloch. Už v sobotu ich čaká ťažký zápas na ihrisku „namočenej“ Skalice, ktorá takisto nutne potrebuje bodovať. Do horšej situácie sa dostali Záhoráci minulý týždeň, keď doma podľahli Zlatým Moravciam 0:1 a ViOn tak na nich stráca už iba jeden bod. Skalická prehra prišla po euforickom výkone v semifinále Slovnaft Cupu, keď skoro vyradili bratislavský Slovan a padli až v predĺžení. „Na Slovan sa vytiahne každý. Určite to boli rozdielne zápasy, ten so Slovanom bol pohárový. Prehra s Moravcami je možno prekvapením, no je to šport,“ uviedol Juraj Kotula a na margo sobotňajšieho zápasu na Záhorí dodal. „Očakávam náročný zápas. Skaličania u nás ukázali, že majú dobré mužstvo a vedia hrať futbal. Nič ľahké nás tam nečaká. Skalica nutne potrebuje bodovať a o to viac to pre nás bude náročnejšie. My ale taktiež máme motiváciu, keďže záchranu ešte v rukách nemáme.“

.



Uverejnené: 28.04.2023 13:04:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.