files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenská tesná porážka znamená, že sa rozhodne v stredu v Žiline

Hokejisti HC 19 Humenné nevyužili šancu na ukončenie finálovej série TIPOS SHL. V šiestom zápase série totiž na domácom ľade podľahli VLCI Žilina 1:2 po predĺžení a Žilinčania tak vyrovnali stav zápasov na 3:3. O víťazovi TIPOS Slovenskej hokejovej ligy, ako aj o postupujúcom do extraligy sa tak rozhodne v stredu v Žiline.

Humenčania išli v siedmej minúte do vedenie, keď síce nevyužili presilovku po faule Pohla, no po jeho návrate na ľad skóroval Igor Safaralejev. Následne mohli Humenčania udrieť v presilovke o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili. V druhej časti síce najskôr Bruno Mráz nepremenil samostatný nájazd, no v 40.minúte vyrovnal v presilovke Paukovček. Tretia tretina gól nepriniesla, rozhodovalo sa tak v predĺžení. V ňom sa faulu dopustil domáci Lenďák a Pohl v presilovke rozhodol o žilinskom víťazstve.

HC 19 Humenné – Vlci Žilina 1:2pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Stav série: 3:3.
Góly: 7. Safaralejev (Vaško, Lenďák) – 40. Paukovček (Melcher, Varga) pres/1, 63. Pohl (Halama, Varga) pres/1. 
Vylúčení: 5:6. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolin, Crman - Kacej, Bogdaň. Divákov: 2294.
HC 19: Durný – Novota, Lenďák, Pulščák, Novický, Kudin, Ťavoda, Jacko, Farkaš – Vaško, Vrábeľ, Lačný – Borov, Krajňák, Horvát – Legalin, Trandin, Safaralejev – Ragan, Markuš, Frič.
VLCI: Romančík – Sloboda, Novák, Pohl, Šidlík, Růžička, Pacalaj, Nahálka, Pišoja – Melcher, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Sýkora, Paukovček, Rehák – Tibenský, Jakubík, Lopušan.

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Začali sme dobre, veľká škoda, že sme neušli súperovi v prvej tretine na viac gólov. Na kolená nás zrážali oslabenia, stalo nás to veľa síl, ale zápas sme ubojovali až do predlženia. Škoda. Kto by vsadil na Humenné, že bude hrať so Žilinou sedem zápasov. Musíme byť na seba hrdí.“

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: „Bol to tesný zápas od prvej tretiny. Humennému vyšla jedna šťastná akcia a bolo 1:0. Pripadalo mi to ako večnosť, kým sa nám podarilo vyrovnať. V útočnej tretine sme strávili viac času, ale podržal ich brankár, bol skvelý. Tak, ako v celej sérii, opäť sa zasa ukázala dôležitosť presiloviek a špeciálnych formácií. Som rád, že aj dnes nám to vyšlo. Tešíme sa z tohto víťazstva a som naozaj šťastný za chalanov. V siedmom zápase sa môže stať čokoľvek, no som rád, že ho odohráme doma.“

.



Uverejnené: 25.04.2023 08:52:04
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.