files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala v Moste, v MOL lige bez medaile

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v poslednom 22.kole MOL ligy na pôde DHK Baník Most 25:27 a prišli o umiestnenie v prvej trojke. Na bronzovej pozícii ich vystriedali práve hráčky DHK Baník. Michalovčanky idú do národného play-off z tretieho miesta. V semifinále na nich čaká HK Slovan Duslo Šaľa. Prvý duel série hranej na dve víťazstvá sa odohrá budúcu sobotu na pôde Šale.

Duel českého a slovenského šampióna patril v minulých sezónach medzi ozdoby ligy a vždy o niečo išlo. O niečo išlo aj tentoraz a hoci tímy hrali „iba“ o tretie miesto, zápas mal aj napriek tomu obrovský náboj. Pred samotným duelom boli v lepšej pozícii Michalovčanky, ktorým na potvrdenie bronzovej pozície stačila aj remíza a zverenky trénera Petra Kostku začali lepšie. Výborne bránili a vďaka strelecky disponovanej Dvorščákovej boli aj efektívne v ofenzíve. Zemplínčanky rýchlo viedli 3:0, aj 5:2 práve po góle Dvorščákovej. Po jej ďalšom góle bolo v štrnástej minúte už 5:10. Následne išla do domácej bránky Janssenová, po ktorej úspešných zákrokoch začal Most skresávať z michalovského náskoku. V 26 . minúte sa dokonca Polákovej podarilo vyrovnať (13:14). Posledné slovo v prvom dejstve ale patrilo Kompaniecovej, ktorá poslala Iuventu do polčasového vedenia 14:13. V druhom polčase sme mohli vidieť naťahovačku o každý jeden gól. Michalovčanky sa opäť trápili v koncovke, čo malo za dôsledok, že Most nielenže stiahol ich náskok, ale dokonca sa dostal aj do vedenia. V 39. minúte viedla síce Iuventa po góle Kompaniecovej 18:16, Most ale kontroval šnúrou štyroch gólov v rade, na čo tréner Kostka reagoval oddychovým časom. Ten nepomohol, keďže český majster už bol rozbehnutý. V 46. minúte viedol už 22:18. Michalovčankám sa síce hneď na to podarilo znížiť na 20:22, bol to ale ich posledný vzdor v zápase. Jeho opraty už totiž pevne v rukách držali domáce hráčky. Na začiatku poslednej desaťminútovky viedli 25:20 a pevným krokom kráčali k bronzovej medaile. Tú nakoniec po výhre 27:25 aj dosiahli.

DHK Baník Most - MŠK Iuventa Michalovce 27:25 (13:14)
Pok. hody: 4/0 - 6/5. Vylúčené: 4:5. Rozhodovali: Hájek a Kozler (obaja Česká republika). Divákov:
DHK BANÍK: Janssen, Müllnerová, Kašparová – Stříšková 4, Veselovská, A. Pokorná, Mikulčík, Schüllerová, Řádová, Cholevová 10, Eksteinová 3, Maňáková 1, Šponéová 2, Poláková 4, Somionková 1, Mikulášková 2.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Dvorščáková 10/3, Štefaníková, Dmytrenková, Popovcová 4, Soskydová 1, Kohučová 1, Borysevyčová, Wollingerová, Radovičová, Kompaniecová 4, Klučková 3, Krivokapićová 2/2.

.



Uverejnené: 23.04.2023 12:46:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.