files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori 1. BK Michalovce postúpili na majstrovstvá Slovenska

Posledným dvojkolom pokračovala cez víkend juniorská liga skupiny GOLD. Juniori 1. BK Michalovce odohrali dva zápasy na palubovke súperov. Najprv V Nitre a potom v Seredi. Napriek prehrám si Michalovčania vybojovali priamy postup na Majstrovstvá Slovenska kategórie U19 zo šiesteho miesta. Miesto finálového play-off turnaja ešte nie je známe, no uskutoční sa od 12.-14.5.2023.

V sobotňajšom zápase bojovali Orli nielen s nepresnou streľbou za tri body, ale aj s kontroverznými rozhodnutiami rozhodcov. Pre fauly duel nedohral Matúš Jasovský a na ihrisku ho z hostí nikto nedokázal zastúpiť. Michalovčania zaznamenali len dva úspešné strelecké pokusy za tri body a to na úspešný výsledok nestačilo. Domáci Orlom nesedia, keď prehrali už tretí zápas s týmto súperom v tejto sezóne. Hostia boli pomalší v obrane, jedine Michal Demko sa dokázal výraznejšie presadiť. V druhom polčase sa pripojil výraznejšie aj Dominik Tertinský. Nitra nakoniec zvíťazila o dvadsaťdva bodov a v poslednej časti záverečnej štvrtiny sa zápas už len dohrával. Ak si chceli Michalovčania udržať v tabuľke piate miesto, tabuľková matematika im v Seredi kázala vyhrať. Aj keď v sezóne s týmto nepríjemným súperom ešte neprehrali do zápasu nastupovali bez pivotov. Okrem chýbajúceho Petra Moravca sa po sobote pridal aj zranený Michal Demko. Domáci si hneď od úvodu vytvorili mierny náskok. Hostia kontrolovali len trestnými hodmi. V druhej štvrtine sa náskok domácich zvýšil už na dvadsať jeden bodov. V druhom polčase hostia zlepšili hru i obranu. Skórovali aj za tri body a hra sa vyrovnala. Aj keď Orli dokázali druhý polčas vyhrať na výhru to nestačilo.

SPU Nitra - 1.BK MICHALOVCE 78:56 (21:13, 20:17, 21:15, 16:11)  
Zostava a body 1. BK: A. Bujdoš 8, M. Demko 19, Serenčko 2, Jasovský 7, Pončák (Tertinský 15, Ragan 1, Uhľár 2, Štefan, D. Bujdoš 2)

BK Lokomotíva Sereď - 1.BK MICHALOVCE 75:58 (23:12, 25:15, 16:20, 1:11)  
Zostava a body 1. BK: A. Bujdoš 18, Serenčko 2, Jasovský 10, Pončák 3, Tertinský 22, (Ragan 3, Uhľár, Štefan, D. Bujdoš)



Uverejnené: 17.04.2023 16:16:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.