files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rekonštrukcia cesty na dolnom Zemplíne

Na ceste druhej triedy II/552 v Košickom kraji sa spúšťajú stavebné práce. Úsek s dĺžkou takmer 11 km, ktorý začína v Zemplínskej Teplici a pokračuje cez Zemplínsky Branč až po Veľké Raškovce, prejde modernizáciou. Vodiči by sa počas rekonštrukcie, ktorá potrvá približne šesť mesiacov, mali pripraviť aj na čiastočné dopravné obmedzenia. Dielo v hodnote viac ako 4,8 mil. EUR bez DPH realizuje pre Košický samosprávny kraj spoločnosť EUROVIA SK.

Cesta druhej triedyII/552 je dôležitou spojnicou pre miestnu verejnú osobnú dopravu. Spája centrá národnej úrovne s centrami regionálnej a mikroregionálnej úrovne. Zabezpečuje dopravné napojenia obcí na okresné mestá Trebišov a Michalovce, priemyselné parky, zóny a centrá hospodárskeho významu „Zemplín je jedným z tých regiónov Košického kraja, v ktorom sa nenachádzajú žiadne diaľnice ani rýchlostné cesty. Dopravná záťaž je tak na cestách nižších tried. Všetci vieme, že investície a príležitosti na rozvoj kraja prichádzajú práve po kvalitných vozovkách, preto je pre nás rekonštrukcia existujúcich ciest II. triedy kľúčová,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Úsek, ktorý prejde rekonštrukciou začína v okrese Trebišov v obci Zemplínska Teplica a pokračuje cez obce Egreš, Čeľovce, Nižný Žipov, Stanča, Zemplínsky Branč a Brehov. V okrese Michalovce vedie cez obce Oborín a Veľké Raškovce. „Účelom rekonštrukcie a modernizácie cesty II/552 je zlepšenie technického stavu jednotlivých úsekov komunikácie a zlepšenie dopravného napojenia priemyselných parkov a zón, centier osídlenia a centier hospodárskeho významu na dopravnú infraštruktúru vyšších kategórií. Cieľom je zároveň zníženie nehodovosti a zvýšenie bezpečnosti premávky na cestných komunikáciách,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

V rámci stavebných prác sa na niektorých úsekoch obnoví kryt vozovky a zastabilizuje sa cestné teleso. Modernizácia bude zahŕňať aj sanáciu komunikácií či krajníc a upraví sa tiež odvodnenie vozovky. Na úseku sa upraví celkovo 17 autobusových zastávok, ktoré sa nachádzajú v obciach Zemplínska Teplica (3), Egreš (3), Čeľovce (3), Nižný Žipov (1), Zemplínsky Branč (1), Brehov (1), Oborín (3) a Veľké Raškovce (2). V obci Egreš sa zrealizuje osvetlenie priechodu pre chodcov. Na celom úseku sa zmodernizuje zvislé i vodorovné značenie a bezpečnostné prvky cestnej premávky. Vďaka modernizácii cesty druhej triedy sa dosiahne podstatné predĺženie životnosti cestného telesa, zvýši sa bezpečnosť cestnej dopravy, skvalitní sa prepojenie obcí a zvýši sa dopravná obslužnosť územia. Zlepší sa tiež možnosť prístupu za prácou a vybavenosť dotknutých obcí a zvýši sa pohodlie cestovania účastníkov cestnej premávky.

.



Uverejnené: 20.03.2023 11:20:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.