files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská výhra v predĺžení, séria vyrovnaná

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v druhom štvrťfinálovom zápase play-off Tipos extraligy na ľade HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení a vyrovnali tak stav série na 1:1.

Tréner Zemplínčanov Peter Kudelka sa po piatkovej prehre musel zaobísť bez svojho najlepšieho strelca Romana Žitného, ktorého od úvodného duelu kvalifikácie s Trenčínom trápi zranenie. Aj druhý štvrťfinálový duel odštartovali lepšie Slovanisti, opäť však viackrát narazili na skvelého brankára Škorvánka. Už v tretej minúte sa Michalovčania museli brániť po vylúčení Chalupu, domáci ale presilovku nevyužili. Po nej mal gól na hokejke Pereskokov, ktorý namieril do hornej žŕdky. Na druhej strane sa Pecararo rútil sám na Škorvánka, michalovský brankár ale jeho úmysel prečítal. V druhej polovici prvej časti mali viac z hry Michalovčania. Mohli za to dve presilovky, jedna dokonca päťminútová, keď Duke nešetrne trafila Vašaša, ani sedemminútovú presilu však hostia nevyužili na úvodný gól. Ten tak padol na druhej strane v 23.minúte. Postaral sa o to elitný útok Slovana, keď na konci úspešnej akcie bol Harris. Slovanisti mohli zvýšiť svoje vedenie po vylúčení Škorvánka, ani druhú presilovku ale nevyužili a v polovici zápasu prišiel trest. Mihalik nahadzoval puk od modrej a Filip Vašaš ho tečoval do siete. V závere druhej časti mohol Slovan dostať do vedenia Fominych, jeho strela ale skončila na betónoch Škorvánka. Do tých mieril aj v úvode tretej tretiny Pecararo, na druhej strane nebezpečne pálil Osburne. Domáci sa predsa dostali opäť do vedenia v 54. minúte, keď dôrazný Minárik dostal puk do michalovskej bránky. Zemplínčania sa ale nevzdali. V power-play nabil Pereskokov Zabusovsovi a lotyšský reprezentant poslal duel do predĺženia. V ňom najskôr Minárik spálil tutovku, pri ktorej mieril iba do žŕdky. Vylúčenie Fominycha nedokázali Michalovčania dlho potrestať a sami museli čeliť šanciam domácich. Takáč ale mieril takisto do žŕdky. Po návrate Fominycha na ľad prišlo nahodenie puku Michalčina a teč Galamboša, ktorý skončil v sieti. Gól overoval videorozhdoca, po konzultácii ho najskôr rozhodcovia neuznali, potom ale prišlo k zmene ich rozhodnutia a séria sa tak sťahuje do Michaloviec vyrovnaná. V Michalovciach sa dohrá jej tretí zápas v utorok od 18.30 hod., v stredu je na programe štvrtý zápas (18.00 hod.) .

    HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Stav série: 1:1.
Góly: 23. Harris (Pecararo), 54. Minárik (MacKenzie, Takáč) - 31. Vašaš (Mihalik, Michalčin), 58. Zabusovs (Pereskokov, Glazkov), 66. Galamboš (Michalčin, Glazkov).
Vylúčení: 2:2, navyše Duke (Slovan) 5+DKZ narazenie hlavy a krku. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba, Hronský – Bogdaň, D. Konc ml. Divákov: 7215.
HC SLOVAN: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Beňo, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Shcherbak – Fominykh, Duke, Haščák – Zigo, Kytnár, Takáč – Török, Minárik, Matoušek – Kukumberg
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek – Osburn, Hammond, Mihalik, Michalčin, Macejko, Glazkov – Pereskokov, Suja, Vašaš – Puliš, Galamboš, Paločko – Garreffa, Buc, Zabusovs – Bazevičs, Chalupa, Okoličány

.



Uverejnené: 18.03.2023 21:53:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.