files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do Turecka s cieľom, aby bolo aj v odvete o čo bojovať

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce cez víkend opäť preladia na európsku scénu. V sobotu od 14.00 hod. SEČ ich totiž v tureckej Antalyi čaká prvý semifinálový duel EHF Európskeho pohára, v ktorom nastúpia proti aktuálne druhému tímu najvyššej tureckej Superligy Antalya Konyaalti BSK.

Michalovčanky sa do Turecka vydali v piatok ráno tesne po polnoci. Doraziť by mali poobede a večer ich čaká aj tréning. „Súpera sme si zmapovali veľmi dopodrobna. Videli sme jeho ligové zápasy, ako aj štvrťfinálový dvojzápas s Izmirom, či osemfinálový s Benficou Lisabon. Presne vieme o jeho silných a slabých stránkach. Teraz je to už na tom, ktorý z tímov zo silných, či slabých stránok toho druhého vyťaží viac. Hlavným cieľom v prvom zápase bude uhrať taký výsledok, aby aj doma bolo o čo hrať,“ uviedol tréner Michalovčaniek Peter Kostka, ktorý sa v rovnakom zmysle vyjadril aj pred osemfinálovým dvojzápasom s poľskými Kobierzycami. Okrem tohto poľského tímu v druhom kole Zemplínčanky vyradili švajčiarsky Yellow Winterthur, v treťom kole švédsky Lugi Dam a vo štvrťfinále ďalší poľský celok Eurobud JKS Jaroslaw.

„V predošlých zápasoch sme ukázali kvalitu. Šance na postup určite sú, veď, keby sme nemali kvalitu, tak cez štyroch ťažkých súperov neprejdeme. Antalya má skúsený tím a pre mňa je favoritom. Veľkou zbraňou je domáce prostredie. Videl som veľmi búrlivé prostredie, keď hrali s Benficou Lisabon. S Izmirom ale už hrali v menšej hale, v ktorej budeme hrať aj my a vtedy to prostredie už také búrlivé nebolo,“ pokračuje Peter Kostka, ktorý má súpera ako tvrdí veľmi dobre zmapovaného. „Ide o silné družstvo, v ktorého rade pôsobí dosť skúsených hráčok a aj legionárok. Je veľký rozdiel v ich výkonoch doma a vonku. My sa teda musíme v prvom zápase snažiť čo najviac eliminovať aj najväčšie zbrane a sústrediť sa na to, aby sme dosiahli taký výsledok, aby bolo o čo hrať aj v odvete,“ dodal na záver tréner Michalovčaniek. My dodajme, že odvetný duel sa odohrá v michalovskej Chemkostav aréne v nedeľu 26.marca o 16.00 hod.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.03.2023 16:46:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.