files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyprázdni police svojej knižnice

Potrebujete uvoľniť police svojej knižnice pre nové knižné tituly? Veľmi radi Vám s tým pomôžeme. Prineste knihy na burzu kníh Košického samosprávneho kraja a podeľte sa o svoje knižné poklady s ostatnými čitateľmi. Za odmenu si môžete vypožičať knihu z knižnice.

Knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK sa vracajú k číslam v počte výpožičiek kníh spred pandémie. Ich snahou je obnoviť dôveru v „bezpečný“ priestor a priviesť späť čitateľov do knižníc. „Viete čo spája všetky knižnice v našom kraji? Ich nosnými témami sú ekológia a dlhodobá udržateľnosť. Požičiavaním kníh z knižnice šetríte životné prostredie aj svoju peňaženku. Za približne 6 eur, čo je priemerná cena registračného poplatku v piatich knižniciach Košického samosprávneho kraja, môžete celý rok čítať najnovšie knižné tituly, za ktoré by ste v obchode utratili aj stovky eur,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Budúci aj stáli čitatelia sa o tom môžu presvedčiť počas celého marca. Najbohatšia ponuka bude viazaná na Týždeň slovenských knižníc. Knižnice v tomto období realizujú mnoho aktivít: na rozvoj a podporu čítania, ku kreatívnej tvorbe, vzdelávaniu, k rôznym kultúrno-spoločenským témam, realizujú výstavy, autorské besedy, ako aj ďalšie motivačné aktivity pre rôzne cieľové skupiny.  Týždeň slovenských knižníc je celoslovenskou kampaňou, do ktorej sa zapájajú aj knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja s bohatým programom v každej z nich. Spoločným sloganom akcie je Vyprázdni police svojej knižnice a príď si požičať knihu do knižnice.

 

Päť regionálnych knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK pripravili aj spoločné témy, ktoré budú zahrnuté do ich detailných programov v jednotlivých mestách, nielen v rámci Týždňa slovenských knižníc ale aj počas celého marca - mesiaca knihy. Určite Vás zaujme:  
o prázdninová knižnica – rôzne programy pre prázdninujúce deti, 
o zelená polička – obsahujúca výber kníh z EKO a ENVIRO tematikou, 
o burza kníh – možnosť zakúpiť si knihy za symbolický dobrovoľný príspevok, 
o celoslovenská aktivita: Je nás počuť – 8.3.2023 o 15.30 – v jeden deň v jednu hodinu knižnice po celom Slovensku čítajú z okien pre ľudí do ulice a do obývačiek,
o recy – veci – tvorivé dielne na rôzne EKO a ENVIRO témy, 
o zápis nových čitateľov s 50 % zľavou.

V roku 2022 dosiahli knižnice návštevnosť takmer 200-tisíc návštevníkov na podujatiach a službách knižníc. Okrem toho od vyše 22-tisíc registrovaných čitateľov zaznamenali takmer 800-tisíc výpožičiek kníh. Služby pre čitateľov sa stali komfortnejšie aj vďaka 5 novým biblioboxom a jednému knihoboxu. Knižnice celkovo zorganizovali vyše 1 800 podujatí v kraji. Celkový počet kníh vo fondoch knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK je vyše 500-tisíc knižných jednotiek, s priemerným prírastkom 20-tisíc nových kníh ročne.  Knižnice pripravujú na celý rok bohatý program aktivít (čítania, besedy s autormi, tvorivé dielne, exteriérové aktivity, ...) pre rôzne vekové kategórie a cieľové skupiny. Stačí nahliadnuť na ich web stránky a vybrať sa k nim za čítaním, za aktivitami, za vzdelávaním.  Košický samosprávny kraj v spolupráci s regionálnymi knižnicami pripravili v rámci podpory čítania v závere mesiaca zaujímavú akciu, 22. marca bude pred Úradom Košického samosprávneho kraja pripravená Burza kníh s možnosťou kúpi zaujímavých titulov za symbolické ceny. Spoločne takto chcú zviditeľniť knižnice v kraji a prispieť aj k podpore Nadácie KSK, ktorej poputuje časť výťažku z predaja. 

Ponuku knižníc, ktorých zriaďovateľom je kraj nájdete TU

.



Uverejnené: 28.02.2023 14:27:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.