files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vodička nafúkala viac ako tri promile!

Ešte iba pár dní ubehlo od chvíle, keď sme si všetci pri polnočnom prípitku želali, nech je nový rok lepší, krajší a veselší. Napriek tomu už Slovenskom otriasla novoročná tragédia v Michalovciach, a udalostí na cestách, kedy to bolo doslova „o chlp“ už tiež zopár pribudlo.

Aj v roku 2023 platí, že alkohol za volantom nemá svoje miesto! Žiaľ, to pravdepodobne nevedela 42-ročná vodička z okresu Košice okolie, ktorá včera (4.1.) okolo 14. hodiny sadla za volant auta zn. Škoda Fabia po tom, čo bola teda riadne pod parou. Prezradila sa sama, keď v obci Buzica pri odbočovaní vpravo, smerom na obec Mokrance, prešla s autom do protismeru, vyšla na chodník a prerazila oplotenie jedného z rodinných domov. „Predbežná 1500-eurová škoda bola relatívne ešte „nič“ oproti výsledku jej dychovej skúšky – 1,53 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,19 promile,“ informuje polícia v tlačovej správe.

Krátko po 17.30 hodine vyrážali k dopravnej nehode aj rožňavskí „nehodovkári“. 37-ročný vodič z rožňavského okresu možno chýbal v autoškole, keď sa na hodine učili, že ak je cesta uzavretá, a navyše na to upozorňuje aj zvislá dopravná značka „Zákaz vjazdu pre všetky vozidlá v oboch smeroch“, tak tam jednoducho s vozidlom nemá čo hľadať. Aj napriek tomu vodič s autom zn. Škoda Octavia vošiel na rovný úsek cesty v smere od obce Smolník na obec Krásnohorské Podhradie, a pred ostrou pravotočivou zákrutou pravdepodobne dostatočne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, na štrku rozsypanom na ceste dostal s autom šmyk a prešiel do protismeru. Vodič sa ešte pokúsil šmyku zabrániť, a tak začal v zákrute točiť volantom, avšak vozidlo sa stalo neovládateľným, zišlo z cesty do lesného porastu, a tam prednou časťou narazilo do stromu. V tomto prípade bolo možno šťastím, že vodič pred jazdou alkohol nepožil. Aj napriek tomu maloletý spolujazdec (7)  a spolujazdec (47), sediaci vzadu, utrpeli zranenia, z ktorých sa budú liečiť predbežne viac ako 6 týždňov, vodič ani ďalší spolujazdec (45) sa pri dopravnej nehode nezranili.

.



Uverejnené: 05.01.2023 14:21:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.