files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remízový kráľ ďalšiu výhru v extra čase nepridal

V tejto sezóne najvyššej hokejovej Tipos extraligy sú remízovými kráľmi hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Nerozhodný výsledok v riadnom hracom čase zaznamenali v doterajších 29 dueloch až jedenásťkrát. Naposledy sa im to podarilo v piatkovom 48. kole v Prešove, kde dvakrát dokázali zrušiť jednogólové manko Šarišanov. V predĺžení nakoniec o tom, že extra bod ostal v Prešove, rozhodol druhým gólom v zápase ruský útočník Aleksander Avtsin.

Prešovčania boli počas celého duelu lepším tímom a vôbec nebolo badať, že hrá predposledný tím tabuľky s piatym. Domáci boli hokejovejší a len horšia koncovka spôsobila, že sa zápas dostal do predĺženia. „Odohrali sme výborný duel, možno najlepší pod mojím vedením. Neskromne hovorím, že sme boli celých šesťdesiat minút lepším tímom. Zaslúžili sme si aj tri body, spokojný sme ale aj s dvoma a dôležitým víťazstvom,“ rozhovoril sa tréner HC Transport Juraj Faith, ktorý v Prešove prevzal mužstvo počas novembrovej reprezentačnej prestávky. S ním síce začal dobre, naposledy ale ťahal sériu piatich prehier. Aj preto ho výhra s Michalovcami potešila. „Verím, že nás to môže nakopnúť. Aj doteraz sme mali dobré zápasy napríklad v Košiciach a Nových Zámkoch, kde sme síce prehrali, no hrali sme dobre. Mali sme ale aj zápasy, ako naposledy so Spišskou Novou Vsou, kde sme hrali úplne zle. Chýba nám konzistentnosť výkonov. Keď ju získame, určite budeme bodovať aj v zápasoch, v ktorých nebudeme favoritom,“ pokračuje Juraj Faith. Jeho tím tentoraz potiahli gólovo legionári. Prvý strelil Američan Max Gerlach, ďalšie dva Rus Avtsin. „Bol to asi jeho najlepší zápas, odkedy je tu. Nejde len o góly, ale aj o jeho bojovnosť a prístup na ľade. My takýchto zahraničných hráčov potrebujeme, aby sa s nimi chytili aj tí naši,“ dodal na záver prešovský lodivod, ktorý v ostatných dvoch sezónach pôsobil na michalovskej striedačke ako asistent trénera.

Michalovčania opäť raz dokázali v tejto sezóne vyťažiť z minima maximum. Síce sa v ofenzíve trápili a súper mal viac gólových šancí, pevnou defenzívou, skvelým Škorvánkom v bráne a dvoma gólmi, ktorými odpovedali na prešovské vedenie, dokázali získať aspoň bod. „Je pravdou, že dávame málo gólov. Aj keď to tak bolo aj doteraz, dokázali sme vyhrať tesne, buď po predĺžení, alebo v riadnom hracom čase. Je potrebné sa znova nastaviť na víťaznú vlnu a začať novú víťaznú sériu. V posledných zápasoch sme mali dobrú defenzívu a držal nás aj brankár. Musíme sa ale zlepšiť.  Nebudeme mať vždy takéto šťastie. Ak chceme byť úspešní, musíme začať dávať viac gólov,“ zdôraznil strelec druhého michalovského gólu Juraj Bezúch. „Bol to vyrovnaný zápas. Raz ťahal súper, raz sme dominovali my. Bolo to o detailoch. Bohužiaľ, víťazný gól strelil súper, čo nás veľmi mrzí. Musíme sa z toho otrepať a ísť ďalej,“ pokračuje michalovský útočník. Novú šnúru víťazstiev budú môcť Zemplínčania odštartovať v piatok, kedy ich čaká obľúbený súper Spišská Nová Ves. Tej sa síce v tejto sezóne výrazne darí (aj v stredu vyhrala v Košiciach 6:3), no nad Michalovcami nie a nie zvíťaziť. Ich čierna séria trvá aj s prvou ligou už 26 duelov... „Nejde o to, kto nás v piatok doma čaká. Ide o to, že znova sa potrebujeme dostať na víťaznú vlnu. Čaká nás posledný zápas tohto roka a chceme sa rozlúčiť s divákmi víťazstvom,“ dodal na záver Juraj Bezúch.



Uverejnené: 29.12.2022 16:23:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.