files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remízový kráľ avizuje posilnenie

Remízovými kráľmi doterajšieho priebehu najvyššej hokejovej Tipos Extraligy sú hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Tí v doterajších 25 dueloch až desaťkrát išli do predĺženia, čo sa nepodarilo ani jednému tímu medzi slovenskou elitou. Remízou sa skončil aj ich nedeľňajší duel 25.kola, v  ktorom Michalovčania nakoniec zlomili Spišskú Novú Ves v predĺžení, keď vyhrali 3:2.

Duel sa nezačal pre Michalovčanov ideálne. Prvé dve tretiny sa hľadali a po góle Giľáka ich súper po dvoch častiach viedol 1:0. V tretej tretine ale hostia doplatili až na šesť vylúčení. V presilovkách Zemplínčania otočili skóre gólmi Osburna a Glazkova, a hoci Kerbashian rozhodol o tom, že aj druhý duel týchto tímov na Zemplíne skončí v riadnom hracom čase remízou, v predĺžení Ivan Glazkov svojim druhým gólom v zápase a tretím michalovským rozhodol o tom, že dva body ostali v Michalovciach. Aj napriek víťazstvu nebol tréner Roman Stantien príliš spokojný. „Úvod zápasu a prvú tretinu sme si predstavovali rozhodne inak. Chceli sme do toho vstúpiť lepšie. V našej hre nebola vpredu žiadna myšlienka, žiadna potrebná prihrávka. Skôr hostia nás tam dvakrát prečíslili. V šatni sme na to v prestávke poukázali. V druhej časti sme sem-tam hostí zatlačili, stále nám ale chýbala vpredu kvalita. Stále nám niečo prekvapujúce chýbalo. Aj keď sme prehrávali, v šatni sme si povedali, že do toho musíme dať všetko. Bola to totálna impotencia v útočnom pásme. Chvalabohu za tie presilovky v tretej tretine. Vyšli nám, otočili sme a tímu sme zdôrazňovali, že nemôžeme faulovať, pretože prídu presilovky i na druhej strane. Hostia aj napriek tomu vyrovnali v power-play. V presilovke v predĺžení si nakoniec Ivan Glazkov dal povedať. Napálil to parádne a zachránil nám aspoň dva góly,“ znelo pozápasové hodnotenie trénera Romana Stantiena.

Bývalý slovenský reprezentant, ktorý v minulosti v extralige viedol aj Poprad či bratislavský Slovan, prišiel do Michaloviec začiatkom novembra, kedy vymenil Toma Coolena. Pod jeho vedením tím nebodoval iba v jedinom zápase, minulý piatok v Banskej Bystrici, keď prehral 2:3. Michalovčania s takýmito výsledkami majú v tejto sezóne skúsenosti. Prakticky každý jeden ich duel sa ťahá na jednom, či dvoch góloch... „Chýba nám ofenzívna kvalita,“ ukazuje Stantien na hlavný dôvod toho, že jeho zverenci nedokážu rozhodnúť zápasy skôr. „Sami vidíte, v ofenzíve sa trápime. Nemáme rozdielových útočníkov, vyložených „snajprov“ a preto musíme hrať zozadu. Dôležité je, že nás musí podržať aj brankár, čo doteraz brankári plnia,“ pokračuje Stantien. Podľa jeho ďalších slov by sa kvalita v jeho ofenzíve mala v najbližších dňoch zvýšiť. „Mali by nás posilniť dvaja hráči,“ avizuje Stantien, ktorého sme sa na záver spýtali na jeho doterajšie pôsobenie v Michalovciach. „Je to veľmi ťažké, keď viete, že mužstvo dáva veľmi málo gólov. Vzadu to ujde, brankári chytajú výborne, vpredu nám ale chýba ofenzívna sila.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.12.2022 19:58:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.