files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtá remíza v rade. Michalovská Dukla vyhrala v Mikuláši po nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce bodovali už siedmy duel v rade, keď v stretnutí dvadsiateho kola Tipos Extraligy zvíťazili na ľade Liptovského Mikuláša 3:2 po samostatných nájazdoch. Mimochodom, bola to už ich štvrtá remíza v rade. Góly v riadnom hracom čase strelili Dávid Buc a Roman Žitný, v nájazdoch bol rozhodujúci gól Adama Lapšanského. Zverenci trénera Romana Stantiena sa vonku predstavia aj v nedeľu, kedy ich čaká duel v Nových Zámkoch.

Súboj tímov na opačných póloch tabuľky začali lepšie Michalovčania. Ich tréner Roman Stantien sa musel zaobísť až bez štvorice útočníkov (Bjalončík, Puliš, Bezúch, Suja), no v úvode boli aj napriek tomu aktívnejší.  Do vedenia mohli ísť už v tretej minúte, keď sa obranou Liptákov prehnal Filip Vašaš, brankár Dúrny si však s jeho pokusom poradil. V piatej minúte už ale nestačil ani on na koncovku Dávida Buca, ktorý na ľade Liptákov skóroval aj v druhom zápase v rade. Domáci sa aj naďalej nevedeli na ľade nájsť. Potrestať ich mohol Osburn. Následne nevyužili presilovku po faule Szypulu, po jeho návrate mali gól na hokejke aj Paločko s Okoličánym. Michalovčania si všetko vynahradili v presilovke po vylúčení Saariho, ktorú gólom na 0:2 potrestal Roman Žitný. Liptáci začali druhú tretinu ako vymenení. Už v prvej minúte zle vyhodil puk Hammond a Saari tvrdou strelou pod hornú žŕdku znížil na 1:2. Domácim následne narástli krídla. Vyrovnať mohli Kaarsums so Štrauchom, v presilovke po vylúčení Pavlovsa mal vyrovnanie na hokejke aj Handlovský. No a vyrovnať sa Liptákom nepodarilo ani po dvoch vylúčeniach Galamboša v rade. V tretej časti sa obraz hry nemenil. Opäť boli aktívnejší domáci, Michalovčania ale veľmi dobre bránili obranné pásmo. V 48. minúte došlo k vyrovnaniu, keď sa až k Vošvrdovi natlačil Uhrík a vyrovnal na 2:2. Jeho gól odobril až videorozhodca. Michalovčania použili „challenge“, keďže sa dožadovali neuznaniu gólu kvôli hráčovi v bránkovisku a keďže nebol úspešný, za zdržiavanie hry dostali dvojminútový trest. Zemplínčania zvládli aj piate oslabenia. No a keď neuspeli v presilovke ani hostia, duel sa skončil v riadnom hracom čase pre Michalovčanov už štvrtou remízou v rade. Po 46 sekundách predĺženie putoval na trestnú lavicu hosťujúci Pavlovs. Ani šiestu presilovku ale Liptáci nevyužili a predĺženie tak nerozhodlo o víťazovi duelu. O ňom museli rozhodnúť až nájazdy. V nich v prvej sérii uspeli Štrauch s Paločkom. V druhej sérii poslal michalovský tréner Stantien do bránky miesto Vošvrdu Škorvánka, ktorý vychytal Walegu, Zabusovs upravil na 1:2. Škorvánek následne vychytal aj Kuruho, rovnako pochodil aj Osburne na druhej strane. Škorvánka prekonal až vo štvrtej sérii Handlovský, Durný následne zlikvidoval Szypulov pokus. V piatej sérii neuspel na domácej strane Šmída a ani Dávid Buc na strane Michaloviec. Zabusovs s Handlovským neuspeli vo svojich druhých pokusoch. V siedmej sérii bol úspešný Lapšanský a keď Štrauch svoj druhý nájazd nepremenil, Michalovčania získali extra bod.

   

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 po nájazodch (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Góly: 21. Saari, 48. Uhrík (Walega, Diakov) – 5. Buc (Źitný, Chalupa), 19. Žitný (Osburn, Buc) pres/1, roz. samostatná nájazd Lapšanský.
Vylúčení: 2:6. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Fridrich, Orolin – Kacej, Tvrdoň. Divákov:
MHK 32: Durný - Ventelä, Sorokin – Pavúk, Novajovský – Diakov, Mezovský – Karsums, Kuru, Štrauch – Handlovský, Saari, Kriška – Šmída, Walega, Michalík – Galbavý, Kalousek, Uhrík.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda – Štajnoch, Glazkov – Osburn, Hammond – Macejko, Mihalik – Zabusovs, Pavlovs, Paločko – Žitný, Buc, Chalupa – Vašaš, Galamboš, Lapšanský – Stripai, Szypula, Okoličány



Uverejnené: 25.11.2022 19:59:51 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.