files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na vlne víťazstiev aj po premiéra Stantiena

Utorková predohrávka sedemnásteho kola Tipos Extraligy medzi Prešovom a Michalovcami priniesla premiéru oboch hlavných trénerov. Spokojnejší zrejme bol ten michalovský Roman Stantien, keďže jeho tím zvíťazil 2:1 po predĺžení. Vo svojej premiére ale bodoval aj tréner Prešova Juraj Faith, ktorý prevzal posledný tím tabuľky.

Po utorku nenastalo v sériách oboch tímov nič nové. Zatiaľ, čo Prešovčania prehrali siedmy duel v rade, Michalovčania sa vezú na víťaznej vlne. Vyhrali už štyri zápasy. Paradoxom je, že s troma hlavnými trénermi. Víťaznú sériu začali na Spiši ešte s kanadským lodivodom Tomom Coolenom, ktorého vedenie klubu odvolalo k poslednému dňu októbra. Vedením tímu najskôr poverilo dvojicu Peter Kudelka a Dušan Devečka, ktorí s tímom zdolali Slovan Bratislava i Nitru, no a na víťaznú sériu nadviazal v Prešove aj Stantien.  Zemplínčania, ktorí sa opäť predrali do prvej štvorky, budú môcť vo víťaznom ťažení pokračovať aj naďalej, keďže cez víkend ich čakajú až dva domáce zápasy. V piatok hostia Zvolen a v nedeľu Trenčín.

Chcel víťazstvo, berie aj bod

Východniarske derby prinieslo premiéru obom trénerom. V horšej situácii je samozrejme Juraj Faith, ktorý prevzal posledný tím tabuľky. Jeho zverenci síce začali lepšie, no v prvej časti inkasovali z hokejky Pavlovsa. Vyrovnať sa im podarilo až v tretej časti a keďže ďalší gól nepadol, po riadnom hracom čase sa body delili. V predĺžení už boli lepší a úspešnejší Michalovčania. „Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas, ktorý zaslúžene skončil remízou. Chvíľu sme mali navrch my, chvíľu nás tlačil súper. Aj my sme mali šance rozhodnúť. Prehra samozrejme mrzí, no chlapcom nemôžem veľa vytknúť. Bojovali, dreli. Na môj vkus to bolo uletené, no sme spolu štyri dni. Verím, že sa budeme zlepšovať,“ rozhovoril sa tréner Prešovčanov Juraj Faith.

Pre neho to bola špecifická premiéra, keďže v Michalovciach v posledných dvoch rokoch pôsobil ako asistent trénera a predtým tam v troch etapách aj hrával. Navyše, prišiel na miesto, kde jeho otec Ján ukončil pred deviatimi rokmi trénerskú kariéru. „V predĺžení sme verili, že môžeme ten druhý bod získať. Išli sme do toho s tým, že to zlomíme. Rozhodla jedna presná strela súpera. Je ťažké za štyri dni niečo s tímom urobiť, či zmeniť. V mužstve bolo veľa vecí dobrých. Teraz na to musíme nadviazať. Verím, že sa každým tréningom budeme zlepšovať,“ dodal ešte k zápasu a k prvým dňom s tímom Juraj Faith.

Stantien nevylúčil pohyb v kádri

Roman Stantien prevzal michalovskú Duklu počas reprezentačnej pauzy. V nej mu chýbal akurát lotyšský reprezentant Zabusovs, mal tak priestor a čas na prácu s tímom. „Spokojný som hlavne s bodovým ziskom,“ reagoval na otázku o spokojnosti michalovský tréner, ktorý sa hneď na to pustil do hodnotenia zápasu. „Prvá tretina bola vyrovnaná. Šance mali domáci, my sme nastrelili tyčku, potom prišiel náš gól. Domáci boli hlavne v úvode aktívnejší. Podržal nás brankár Škorvánek. V druhej časti sme zase mali viac šancí my, žiaľ, nevyužili sme ich. Domáci vyrovnali v presilovke piatich proti trom, nám sa už v riadnom hracom čase nič nenaskytlo. Sme radi za dva body.“

Michalovčania sa opäť raz trápili v presilovkách, v ktorých nevedeli zlomiť zápas na svoju stranu. „Hlavne v druhej časti naše presilovky vyzerali solídne. Žiaľ, nedali sme gól, čo súper potom využil,“ uviedol Stantien margo presiloviek svojho tímu a k ďalším zmenám, či k pohybu v kádri dodal. „Som s tímom ešte krátko a stále si naň zvykám a takisto aj hráči na mňa. Videl som už posledné dva zápasy, takže som zhruba vedel, čo a ako. Chvíľku to ešte určite potrvá, kým si na seba zvykneme. Čo sa týka pohybu v kádri, máme niečo vo výhľade. Momentálne je ale trh s hráčmi taký, aký je. Je veľmi ťažké teraz niekoho podpísať a niekoho do Michaloviec dotiahnúť.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.11.2022 10:15:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.